NextVPS vs Classic VPS FAQ

Wanneer is NextVPS beschikbaar?

Vanaf 5 maart kunt u gebruikmaken van NextVPS. Dat is het moment waarop wij  de nieuwe dienst publiekelijk beschikbaar stellen.

NextVPS draait al in beta sinds 15 februari 2018 en hebben we door deelnemende klanten uitvoerig laten testen.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen NextVPS en de bestaande, Classic VPS’en van CloudVPS?

Op vele punten is NextVPS superieur aan de Classic VPS’en:

 • Zeer constante, hoge, stabiele performance
 • In hoge mate redundant (data wordt bijvoorbeeld driemaal weggeschreven)
 • Full SSD storage
 • Een compleet nieuwe beheerportal voor self-service van uw NextVPS’en
 • Connectivity met zeer hoge bandbreedte, standaard 10 Gbps per VPS beschikbaar*
 • Platforminfrastructuur van 4x40 Gbps en volledig redundant
 • Meer VPS-varianten, flexibele combinaties tot 10x zoveel geheugen
 • Per uur afrekenen i.p.v. per maand
 • Snapshot-based back-up van uw NextVPS met een druk op de knop

(*) burstcapaciteit

Van welke nieuwe technieken wordt o.a. gebruikgemaakt?

NextVPS is gebouwd op de nieuwe OpenStack-omgeving van CloudVPS:

 • Volledig redundant uitgevoerd en hoog beschikbaar
 • Twee volledig gescheiden availability zones in Nederland
 • Self healing, schaalbaar storage systeem gebaseerd op Ceph.
 • Volledige software defined networking
 • Windows en Linux consoles te openen met een webbrowser

Kan ik snapshot-based back-ups maken van mijn NextVPS?

Ja, u kunt snapshot-based back-ups maken van uw NextVPS. De self-service portal biedt u de mogelijkheid om laagdrempelig snapshot-based back-ups op uw NextVPS te activeren. Hiermee kunt u terugvallen op een wekelijkse back-up met een retentie van 4 weken. Let op dat deze back-ups op dezelfde storageomgeving als uw NextVPS worden opgeslagen. CloudVPS zal op korte termijn alternatieve back-up-opties gaan aanbieden binnen de portal.

Welke SLA en supportopties worden er geboden op NextVPS?

Met de lancering van NextVPS introduceren we ook een nieuwe service level agreement. De service level agreement kunt u opvragen via Mijn CloudVPS.

Zoals u van CloudVPS bent gewend, kunt u altijd terugvallen op support. Standaard is dat support per e-mail, maar u heeft ook de mogelijkheid om additionele support af te nemen. Bekijk hiervoor de NextVPS-pagina voor de mogelijkheden: https://www.cloudvps.nl/nextvps

Komen er nieuwe mogelijkheden beschikbaar en, zo ja, wanneer?

De portal die wij hebben ontwikkeld, is het startpunt om verder uit te breiden met additionele self-service-mogelijkheden.

We hebben veel nieuwe mogelijkheden in de planning staan en we zullen deze op regelmatige basis aan u beschikbaar gaan stellen. Aankomende periode gaan we in ieder geval hard werken aan:

 • Nieuwe en uitgebreidere mogelijkheden op uw NextVPS(‘en)
 • Eenvoudig Microsoft-licenties bestellen (o.a. MSSQL, MS Office en Remote Desktop)
 • Uitbreiden van de image store en app store
 • DDoS-mitigatie-dienst
 • Toevoegen back-up-opties
 • En nog veel meer

Voldoet NextVPS aan de laatste eisen volgens de nieuwe data protectie wetgeving (AVG)?

Data wordt opgeslagen in Nederlandse datacenters en valt daarmee onder de nieuwe Europese wetgeving voor gegevensbescherming.  CloudVPS biedt haar relaties een uitgebreide verwerkersovereenkomst om daarmee de verantwoordelijkheden ten aanzien van de nieuwe wetgeving onderling te regelen.

Op het gebied van compliance voldoet CloudVPS aan ISO 27001, ISO 9001 en NEN 7510.

Ik neem momenteel al VPS’en af bij CloudVPS. Kan ik deze combineren met NextVPS?

NextVPS is gebaseerd op OpenStack en staat daarmee compleet los van de Classic VPS. Dit houdt onder andere in dat er geen interconnectie mogelijk is tussen NextVPS en een Classic VPS en ook dat de storageomgevingen compleet gescheiden zijn. Het is daarom niet mogelijk om netwerken tussen NextVPS en een Classic VPS te leggen of storage uit te wisselen.

Wel is het altijd mogelijk om over het publieke internet een verbinding te leggen. Dit blijft uiteraard binnen het netwerk van CloudVPS, maar is niet zo veilig als een privaat netwerk. Hier dient u rekening mee te houden en kunt u oplossen via bijvoorbeeld een VPN.

Welke doorgroeimogelijkheden heb ik met NextVPS?

Aangezien uw NextVPS wordt aangemaakt op ons OpenStack-platform kunt u doorgroeien richting OpenStack. Met dit platform bieden we private, hybrid en public cloudoplossingen en u dient over uitgebreide, technische kennis te beschikken om goed met dit platform overweg te kunnen.

Welke meerwaarde biedt het gebruik van een SSH key (public authentication key)?

We kiezen ervoor om een veilige methode aan te bieden voor het inloggen op uw NextVPS met sterke authenticatie op basis van een publieke SSH key. Het gebruik van SSH is beduidend veiliger dan het werken met wachtwoorden. Indien u niet bekend bent met SSH helpen we u graag op weg. In ons helpcenter vindt u meer informatie over de werking van SSH en hoe u hiermee kunt beginnen: https://www.cloudvps.nl/helpcenter/algemene-faq/vps-openstack/hoe-maak-ik-zelf-een-ssh-key-aan

Kan ik met mijn account van de Classic VPS-omgeving inloggen op de NextVPS portal?

Ja, klanten met een account op het Classic VPS-platform kunnen ook inloggen op de nieuwe NextVPS portal. U blijft het beheer over uw Classic VPS’en uitvoeren in uw huidige portal (Interface) en u beheert uw NextVPS in de nieuwe portal (Mijn CloudVPS)

Kan ik als VPS-gebruiker nog een Classic VPS bestellen?

Ja.  Voor bestaande klanten blijft de portal voor het Classic VPS- platform toegankelijk en er kunnen nog steeds nieuwe VPS’en worden besteld. En uiteraard behoudt u alle beheermogelijkheden die u reeds heeft voor uw Classic VPS’en.

NextVPS heeft voordelen ten opzichte van onze Classic VPS’en zoals in het begin van deze FAQ beschreven. Wij adviseren daarom bij nieuwe bestellingen direct te kiezen voor een NextVPS. U geniet dan niet alleen van deze voordelen, maar voorkomt daarmee ook een migratie in de toekomst.

Gaan jullie op termijn de huidige VPS’en en onderliggend platform uitfaseren?

Vooralsnog zijn hier geen plannen voor. Het Classic VPS-platform blijft 24/7 beheerd worden door CloudVPS met de aandacht die dit platform altijd heeft gekregen. Wij zullen echter nieuwe ontwikkelingen primair voor NextVPS gaan inzetten waardoor een overstap voor u als klant voordelen gaat bieden.

Op termijn zal het Classic VPS-platform uitgefaseerd gaan worden. Hoe en wanneer is vooralsnog onbekend en wordt nog bepaald.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen NextVPS en OpenStack?

Met NextVPS brengen we de kracht van OpenStack met de meest gebruikte functionaliteiten samen in een eenvoudig te gebruiken portaal waarbij nauwelijks technische kennis van infrastructuren benodigd is. Met OpenStack beschikt u over een compleet virtueel datacenter dat u kunt bedienen via een webbrowser middels het OpenStack Dashboard ("Horizon") of programmatisch middels de OpenStack API. Om deze uitgebreide functionaliteiten te kunnen gebruiken, is technische kennis van infrastructuren vereist. Afhankelijk van de toepassing kan gekozen worden voor eenvoud via NextVPS of meer flexibiliteit maar ook complexiteit via OpenStack. Doorgaans kiest u voor NextVPS wanneer u gebruik wilt maken van één of meerdere zelfstandige virtual private servers of voor OpenStack wanneer u één of meerdere schaalbare omgevingen wilt opspinnen.

 • NextVPS beschikt over een eenvoudig te bedienen portal, OpenStack beschikt over het OpenStack Dashboard ("Horizon") en de OpenStack API
 • Met OpenStack heeft u uitgebreide functionaliteiten tot uw beschikking. Zo kunt u interne netwerken aanleggen, security groups instellen, volumes koppelen, etc.
 • Meer informatie over OpenStack

Helpcenter

Algemene FAQ

Bekijk alle vragen

OpenStack FAQ

Bekijk alle vragen

Knowledgebase

Bekijk alle vragen