Blog overzicht

/ XSARUS biedt klanten stabiele, schaalbare e-commerceoplossingen

Het e-commercebedrijf XSARUS ontwikkelt al achttien jaar effectieve webshops en webapplicaties. De focus ligt hierbij op het bouwen, ontwerpen en optimaliseren van webwinkelplatformen voor de retailsector die zich richt op fashion en lifestyle. XSARUS biedt twee soorten platformen. Zo baseert het bedrijf zich op Magento en maakt dit platform volledig op maat op basis van de klantbehoeften. Maar het bedrijf heeft ook een zelf ontwikkeld platform genaamd TableTop, dat – zo vertelt Bram Hoekman, CTO van XSARUS – gespecialiseerd is in veeleisende orderverwerkingen en omnichannel-omgevingen.

Magento richt zich op de frontend van het webwinkelplatform, dat wil zeggen de inspiratie en beleving van de consument. TableTop focust zich voornamelijk op het backendproces en dus op de logistiek en optimalisatie van de gegevensstromen. Op beide platformen is al een grote hoeveelheid modules beschikbaar en functioneren ook de koppelingen naar externe systemen al. De snel wisselende assortimenten van de branches worden moeiteloos opgevangen en het retourproces verloopt zo efficiënt mogelijk.

Hoekman geeft aan hoe belangrijk het is dat beide platformen altijd up and running blijven: “Ook tijdens de piekuren tussen acht en elf uur ’s avonds, wanneer een groot deel van Nederland op de bank ploft en de webwinkels van onze klanten bezoekt, of tijdens een uitverkoop.” Gebeurt dat niet, dan kunnen de klanten van XSARUS belangrijke omzet mislopen, bijvoorbeeld doordat sites niet beschikbaar zijn of pagina’s zeer langzaam laden.

Op zoek naar een andere passende vorm

In 2014 zocht XSARUS naar een nieuwe provider om bij deze uitdaging te helpen. Hoekman: “Hoewel de professionele relatie met onze managed hosting provider destijds goed was, sloten we niet meer goed op elkaar aan. Wij wilden zelf de touwtjes in handen hebben, omdat we hard waren gegroeid en inmiddels ook zelf de expertise in huis hadden voor het actieve beheer van de webservice en andere componenten”. Door de combinatie van een managed hosting provider en eigen expertise liepen de kosten op: XSARUS betaalde zowel voor de opleiding van zijn eigen mensen, als voor diezelfde service bij de managed hosting provider.

Hoekman en zijn collega’s vonden in CloudVPS de passende vorm van dienstverlening waar XSARUS naar zocht. “CloudVPS biedt ons verregaande automatisering, een gebruiksvriendelijk portaal waarin we zelf configuraties kunnen uitbreiden en – het grootste pluspunt – de zelfservice. Daarmee voldoet CloudVPS aan de belangrijkste eisen van XSARUS. Tegelijkertijd biedt CloudVPS een uitstekend servicelevel op het vlak van beschikbaarheid, meedenken, back-ups en performance van het platform. Die mooie combinatie van diensten tegen een aantrekkelijke prijsstelling boden andere partijen niet aan.

Het volledige portfolio

XSARUS en CloudVPS werken inmiddels zo’n drie jaar samen en XSARUS maakt gebruik van het volledige productaanbod van de cloud solutions- en infrastructure-provider. Voor de twee e-commerceplatformen die XSARUS zijn klanten biedt, heeft het virtual machines afgenomen, netwerkcomponenten, storage, back-up en ook een OpenStack-platform waarin XSARUS zijn oplossingen virtueel kan opbouwen en schalen.

XSARUS ontdekte dat er veel meer mogelijk is en dat bepaalde zaken makkelijker kunnen. Hoekman licht toe: “CloudVPS biedt ons toolsets die bewijzen dat het zelfserviceverhaal in combinatie met een goede service level agreement wel degelijk haalbaar is.” Daarnaast is het voor XSARUS erg prettig dat CloudVPS, met moderne apparatuur, met een uitstekende performance werkt. Dat is onder meer te zien aan de systemen, die merkbaar sneller draaien dan in de vorige situatie licht Hoekman verder toe.

Een strategische samenwerking

CloudVPS is een strategische partner voor XSARUS. “Samen organiseren we innovatiesessies waarbij we ideeën uitwisselen en proberen onze roadmaps te combineren om te ontdekken hoe we elkaar verder kunnen helpen”, vertelt Hoekman. Ook zijn er vaste contactmomenten met onder meer een wekelijks telefonisch overleg over lopende zaken en regelmatig fysieke vergaderingen die als doel hebben de samenwerking te verbeteren.

“Ik omschrijf CloudVPS als een aaibare partner”, zegt Hoekman. “Het bedrijf zit niet ver bij ons vandaan en de engineers zijn altijd goed aanspreekbaar. Ze geven ons rugdekking, kijken met ons mee en bieden advies wanneer dat nodig is. Andersom waardeert CloudVPS ook onze input en denkrichtingen, waardoor we altijd samen tot een goede oplossing komen. Die oplossing is nooit standaard, maar altijd op maat gemaakt.”

Het is de ambitie van XSARUS om de huidige positie van het bedrijf te versterken en op te schalen naar een hoger segment om zo meer kennis en knowhow op te doen en de koppositie te behouden, die het bedrijf in de Benelux op het gebied van digital commerce heeft. “Ik denk dat CloudVPS ons ook in de toekomst kan blijven bijstaan. Het kloppend hart van onze platformen, dat wil zeggen onze applicaties, draait op de infrastructuur van CloudVPS en de add-ons in een public cloud. Voor ons is dat de ideale mix-en-match-situatie. Zo kunnen we samenwerken met een bedrijf dat, net als wij, opereert in de Benelux-markt, en toch blijven innoveren dankzij het product leadership van CloudVPS”, concludeert Hoekman. Hij is enthousiast over de toegevoegde waarde van CloudVPS: “Als je op zoek bent naar een partij waar je zelf aan de knoppen kunt zitten, is CloudVPS de ideale partner.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht