XLS Virtual Private Cloud

VPS/server management

Vanaf vandaag is het mogelijk vanuit de XLS Interface uw eigen Virtual Private Cloud (VPC) op te zetten. Dit is een privé-netwerk, of VLAN, dat compleet afgescheiden is van het publieke Internet. Binnen dit netwerk communiceren dus alleen uw verschillende virtual servers.

In de XLS-Interface vindt u een nieuwe tab "VPC" waarin u een VPC kunt aanmaken. Na het aanmaken van de VPC wijst u hier de relevante virtuele servers aan toe. Als u de VPSen vervolgens reboot zal er een extra VPC-netwerkkaart bijkomen die u met IPs uit een private IP-Range kunt instellen voor uw privé-verkeer. De normale netwerkkaart van de VPS kunt u daarnaast ook nog blijven gebruiken. Zie onze wiki voor meer configuratie-details.

U heeft bij ons totale vrijheid om interne IPs te definiteren en u kunt elke vorm van verkeer door uw Virtual Private Cloud laten stromen. Als u het verkeer van en naar uw Virtual Private Cloud wilt firewallen dan kunt u een Astaro Firewall VPS afnemen om als gateway te dienen. U kunt alle traffic limieten van uw virtuele servers bij elkaar optellen dus het implementeren van een enkele gateway vormt geen probleem. Als u meer dan één virtual server heeft dan kunt u één Virtual Private Cloud aanmaken. Als u er meer nodig heeft dan kunnen wij dit na een mailtje naar sales voor u activeren.

Met de XLS Virtual Private Cloud wordt het steeds gemakkelijker om een compleet netwerk bij ons in de cloud te bouwen. Verwar dit product niet met "private cloud" aanbiedingen die alsnog inhouden dat u zich aan inflexibele contracten of eigen hardware gaat vastbinden. Wij richten ons op een toekomst waarbij bedrijven bijna geen eigen hardware meer hebben en alleen betalen voor daadwerkelijk gebruik. Onze ontwikkelaars gaan zich nu richten op het onmiddelijk opleveren van alle soorten virtuele servers via de XLS Interface en wij hopen u daar spoedig een update over te geven.