XLS Update en Plannen voor 2011

General

Het nieuwe jaar is weer begonnen en wij vinden dit een leuk moment om onze klanten te bedanken voor hun relatie met ons. Tevens willen wij aan de lezers van dit blog laten weten wat wij de afgelopen tijd gedaan hebben en welke verbeteringen wij het komende jaar gaan implementeren.

XLS Hosting is zowel in grootte als in kwaliteit in 2010 weer sterk gegroeid. De cloud bleek een blijvend fenomeen te zijn en wij kunnen ons dankzij u nu de Nederlandse marktleider in cloudhosting noemen. Zonder uw vertrouwen, feedback en mond-tot-mond reclame had dit niet kunnen lukken.

Wij hebben ons platform recentelijk weer sterk verbeterd en hebben ambitieuze plannen voor onze recentelijk versterkte development-afdeling. Eerst een overzicht van de laatste ontwikkelingen..

De laatste ontwikkelingen

In 2010 hebben wij de functionaliteit van ons cloudhosting-product sterk uitgebreid. Wij hebben nu een sterke basis om op de belangrijkste trends van de komende jaren in gaan spelen. Hiernaast hebben we de tijd genomen om aan de open source-community bij te blijven dragen.

Klonen en snapshotting

Met ons nieuwe snapshot-product kunt u 3 snapshots bewaren. U kunt met dit product sinds enkele weken ook dagelijkse backup-snapshots nemen waarvan er altijd minstens 10 bewaard zullen worden. Het is nu ook makkelijk geworden om virtuele servers of snapshots naar een nieuwe of bestaande VPS te klonen.

XLS Interface en account management

Recentelijk is er een nieuwe versie van de XLS Interface uitgekomen waarmee het veel makkelijker is om meerdere virtuele servers te managen. Het is met de unieke authorisatie-interface mogelijk geworden specifieke users toegang tot bepaalde VPSen en interface-functionaliteiten te geven.

Astaro Appliance VPS

Er zijn steeds meer klanten die een load balanced of firewalled cluster van virtuele servers bij ons afnemen. Het opzetten van de gateway naar een dergelijk cluster kostte tot voor kort echter nog redelijk veel tijd. Wij bieden nu een voorgebakken Applicatie VPS met Astaro software. Hiermee kan via een gemakkelijke interface firewalling, deep package inspection, spam filtering, load balancing en nog veel meer worden ingesteld.

XLS Open Source

XLS gelooft niet alleen in open source maar draagt actief aan de community bij. Enkele weken geleden heeft onze development afdeling de 1.0 versie van OpenPanel gelanceerd. Dit is een erg elegant en veilig open source control panel dat nu ook als XLS VPS configuratie-optie beschikbaar is. Het is erg makkelijk om nieuwe functionaliteit aan OpenPanel toe te voegen en dat is precies wat we de komende maanden samen met de community gaan doen. Er zal ook snel een nieuwe versie van ons open source monitoringsysteem N2 uitkomen.

De plannen voor 2011

Wij verwachten dat de infrastructuur van grote en middelgrote bedrijven zich steeds meer naar de cloud zal verplaatsen. Dit zal naast de onstuitbare opmars van software as a service (SAAS) de belangrijkste cloud-trend van de komende jaren gaan worden. Hier zullen wij qua product development actief op in gaan spelen. Verder zullen wij het verkrijgen van de juiste configuratie voor uw virtuele servers steeds gemakkelijker blijven maken.

Automatisch opleveren en configuratie wijzigen

Binnen enkele maanden gaat het mogelijk worden vanuit de XLS interface bestaande virtuele servers te vergroten of te verkleinen. U kunt dan ook nieuwe virtuele servers via de interface aanmaken. Alle contracten zullen van maandcontracten worden omgezet in dagcontracten zodat het nog makkelijker gaat worden om op elk moment de capaciteiten af te nemen die u nodig heeft.

Engelse site en naamsverandering

Wij willen ons succesvolle concept dit jaar ook internationaal gaan uitbouwen. Hiervoor zullen wij een Engelse versie van de site lanceren. Wij hebben vorige maand de domeinnamen cloudvps.com en vpscloud.com verkregen die wij hiervoor willen gaan inzetten. Waarschijnlijk zullen we deze namen ook in de Nederlandse markt gaan gebruiken.

Private cloud functionaliteit

Wij zien een toekomst waar bedrijven bijna geen eigen hardware meer aanschaffen maar flexibele capaciteit inkopen in de cloud. Om dit te faciliteren zullen wij het managen van een cluster van virtuele servers steeds gemakkelijker maken. U zult binnenkort via de XLS Interface uw eigen private VLAN kunnen bouwen en load balancing en firewalling kunnen verzorgen. We zijn tevens met één van de vier grote accountantsbureau's aan het werk om kwaliteitsstandaarden voor cloudhosting te ontwikkelen en te implementeren. Het doel is harde garanties over onze processen en beveiliging aan management en IT-afdelingen te kunnen geven.

Prijsverlagingen

XLS kan door het gebruik van eigen clustering software redundante virtuele servers voor de scherpste prijs leveren. Wij blijven echter doorgaan met het geven van prijsverlagingen aan nieuwe en bestaande klanten. Zo blijft u altijd de scherpste prijs betalen voor de capaciteiten die u afneemt. Binnen twee maanden zal er weer een significante prijsverlaging plaatsvinden.

Tot slot

Wij hopen u met deze email weer op de hoogte te heben gebracht van onze visie op de markt en onze plannen voor de komende tijd. Aarzel niet contact met ons op te nemen als u zelf opmerkingen of ideeën heeft. Volg ons ook op twitter of ons blog om op de hoogte te blijven en uw commentaar te geven.

Tot slot willen wij u nog een gelukkig nieuw jaar wensen. Wij kijken er naar uit in 2011 met u te werken.

XLS Hosting 
System Administration & Support, Sales, Development and Accounting