OpenStack Fedora 22 image beschikbaar

OpenStack

CloudVPS stelt per direct de Fedora 22 Base Cloud en de Fedora 22 Atomic Cloud images beschikbaar in de OpenStack Unsupported1 image bibliotheek voor installaties in onze OpenStack cloud. De Fedora 22 versie heeft een aantal interessante updates en een grote verandering aan het OS. Hieronder vindt u een paar belangrijke veranderingen:

 • Dandified Yum (DNF) vervangt Yum
  DNF lijkt erg op de Yum software package manager (het is bijna helemaal commandline compatible), maar herontworpen en herschreven met optimale performance als uitgangspunt.
 • Python 3 als default
  Niet alleen is Python 3 de standaard python interpreter, maar alle (nieuwe) softwarepakketten binnen Fedora die op Python zijn gebaseerd (als bijvoorbeeld Anaconda) zijn of worden in Python 3 gebouwd.
 • GCC 5.1 als de primaire compiler suite
 • Atomic verbeteringen
  Het nieuwe Project Atomic update systeem werkt als GIT voor je operating systeem. Het stelt je in staat om te updaten en roll-backs uit te voeren met minimale downtime.
 • Elasticsearch beschikbaar
  Installeer via de commandline met een simpel   dnf install elasticsearch 
Atomic Host Images

De Fedora Atomic Host images zijn speciaal gebouwd als host OS voor containers. Deze images zijn erg kale Fedora installaties met de tools voor container gebaseerde applicaties en service deployment. Gebuik deze images om containers op te hosten. Meer informatie kunt u vinden op de Project Atomic website.

Development en Deployment

Met het uitkomen van Fedora 22 heeft het team ook verbeterde images uitgebracht voor development en distributie met geupdate Docker images en 'officiële' Vagrant Boxes voor libvirt en VirtualBox. Zie de Fedora Cloud pagina op https://getfedora.org/en/cloud/download/  voor meer informatie over deze images.

Lees het volledige release document in het Fedora Magazine op http://fedoramagazine.org/fedora-22-released

Lees onze knowledgebase voor meer informatie over onze implementatie van de Fedora image.

Passwordloze sudo
Let op dat in de Fedora images vanaf versie 19 root login is uitgezet. Er dient met de gebruiker "fedora" te worden ingelogged. Deze gebruiker mag sudo uitvoeren zonder password. OpenStack zal de SSH-Key, wanneer deze beschikbaar en ingesteld is, voor deze gebruiker installeren.

1)Unsupported images.
Fedora images zijn unsupported images. Dit wil zeggen dat we geen garanties of support geven op de software in deze image (inclusief het OS). We stellen deze image 'as-is' beschikbaar zodat u wel de keuze heeft deze image te gebruiken in het uitrollen van OpenStack VM's. U kunt de Unsopprted images vinden in de "New Server" wizard in onze Skyline OpenStack interface.