NextVPS: de beste VPS-server voor uw toepassing

Business

U heeft een WordPress website of Magento webshop en om deze zo optimaal mogelijk te laten functioneren, bent u op zoek naar een eigen VPS-server die eenvoudig zelf te beheren is. NextVPS is hiervoor uitermate geschikt. In dit artikel laten we zien wat de voordelen zijn van NextVPS en hoe gemakkelijk u over een eigen VPS kunt beschikken door een NextVPS-server met control panel te lanceren waarop u bijvoorbeeld een WordPress website of Magento webshop kunt hosten. Natuurlijk kunt u NextVPS ook prima inzetten voor andere toepassingen. Denk aan een self hosted cloud drive of versiebeheersysteem op basis van de community editie van Nextcloud of Gitlab.

Wat is NextVPS?

Met een Virtual Private Server (VPS) krijgt u een deel van een fysieke server toegekend. Door een fysieke server te verdelen in meerdere virtuele servers kan hardware optimaal worden benut. U kunt hiermee precies dat deel afnemen wat u nodig heeft. Een virtuele server is niet afhankelijk van de onderliggende hardware. Deze flexibiliteit maakt het mogelijk een VPS te verplaatsen naar andere hardware wanneer dit noodzakelijk mocht zijn.

NextVPS is de nieuwste generatie VPS-servers van CloudVPS. Met NextVPS kunt u snel en eenvoudig over een eigen VPS-server beschikken. Deze VPS'en worden geleverd vanaf het moderne OpenStack-platform van CloudVPS waardoor u met NextVPS profiteert van de voordelen van de OpenStack-infrastructuur. Deze VPS-servers zijn standaard hoog beschikbaar en uitgerust met high performance SSD storage waarbij data 3x wordt opgeslagen. Bovendien is dataverkeer gratis!*

Een NextVPS bestellen

Omdat we begrijpen dat het bestellen van een VPS voor de meeste mensen niet iets is wat men dagelijks doet, willen wij u de stappen en bijbehorende keuzes graag uitleggen. We gaan hierbij uit van een NextVPS bedoelt als optimale basis voor een WordPress website of andere toepassing.

Het bestelproces bestaat uit een aantal stappen waaronder het samenstellen van de NextVPS en het invoeren van uw gegevens.

CloudVPS VPS bestelproces image kiezen

Bij het samenstellen van uw NextVPS wordt er allereerst gevraagd om een keuze te maken voor een beschikbaar image. Dit is een kant-en-klaar Linux- of Windows-besturingssysteem, een applicatie-stack of control panel waarop de NextVPS wordt gebaseerd. In dit geval kiezen we voor het DirectAdmin control panel op CentOS 7. Dit is een kant-en-klare webhosting-omgeving die eenvoudig te beheren is via het DirectAdmin control panel.

CloudVPS VPS bestelproces pakket kiezen

Vervolgens wordt er gevraagd om een keuze te maken voor een NextVPS-pakket. Een NextVPS-pakket bestaat uit een combinatie van systeembronnen zoals CPU, RAM en SSD-opslag die toenemen bij de keuze voor een hoger pakket. Een NextVPS-pakket is verkrijgbaar in een aantal varianten voor verschillende toepassingen. De standard variant is doorgaans geschikt voor de meest voorkomende applicaties en toepassingen. De Small HD, Medium HD en High Memory variant hebben een vaste hoeveelheid SSD-opslag waarbij de High Memory variant uitermate geschikt is voor workloads die veel geheugen vereisen. In dit geval kiezen we voor het Standard 4GB pakket. Hiermee beschikt de VPS-server over 2 vCPU, 4 GB RAM en 100 GB SSD opslag wat een prima uitgangspunt is voor de meeste toepassingen.

Back-up van uw VPS

Na de keuze voor een kant-en-klare image en NextVPS-pakket heeft u ook nog de optie voor het maken van automatische back-ups. Er kan gekozen worden voor een automatische wekelijkse snapshot waarvan de laatste 4 worden bewaard. Dit is een wekelijkse reservekopie van de NextVPS-server waarmee u de VPS eenvoudig kunt terugzetten naar een eerdere situatie. Wanneer u dit aanvult met dagelijkse back-ups, die u kunt inregelen via DirectAdmin, kunt u niet alleen uw NextVPS-server d.m.v. een snapshot herstellen tot vier weken terug, maar beschikt u ook over recente data die eventueel op fileniveau is terug te zetten.

Overige opties

Het samenstellen van uw NextVPS is bijna afgerond. Wanneer gewenst kunt u bij ‘Technische details’ een eigen naam geven aan uw NextVPS, eventueel een datacenter selecteren en kiezen voor het veiligere Public Key Authentication, in plaats van een regulier wachtwoord.

Nadat u de bestelling heeft afgerond ontvangt u van ons de benodigde informatie per e-mail en staat uw server binnen 5 minuten klaar, zodat u verder kunt gaan met de installatie van WordPress of een andere toepassing.

U ziet het, met NextVPS kunt u zelf snel en eenvoudig een VPS-server lanceren voor uw WordPress website of talloze andere toepassingen. Mocht u onverhoopt toch nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.

* Op basis van de Fair Use Policy

Bestel uw NextVPS