Lancering OpenApp-NAP-firewall en -loadbalancer

Business

In augustus vorig jaar introduceerden we de OpenApp-CloudVPS-images. OpenApp is een verzameling handige virtual server-images, die ondersteuning leveren voor een enkele website en applicatie, zoals WordPress, Joomla! of MySQL. OpenApp is gebouwd op het open-source-controlpanel OpenPanel dat wordt beheerd door ons eigen ontwikkelaarsteam.

Voor enkelvoudige applicaties is OpenApp de ideale oplossing. We bemerken echter een trend waarbij onze klanten gebruikmaken van meerdere virtual servers voor het draaien van applicaties en websites. Hoewel de databases en applicaties vaak op maat worden gebouwd, ontbrak er nog een betaalbare en volledig functionele loadbalancer/firewall. En dan bij voorkeur een die via een eenvoudige en elegante gebruikersinterface beheerd kan worden.

Onze oplossing is de OpenApp Networking App (OpenApp NAP): een OpenSource-loadbalancer en -firewall die High-Availability-installaties ondersteunt en een vriendelijke en elegante gebruikersinterface biedt. De nieuwe OpenApp NAP is vanaf heden beschikbaar als een CloudVPS virtual-server-image. U vindt de pakketten in de OpenApp-sectie van de OpenPanel-site. Gedetailleerde informatie is te vinden op de OpenApp-wikipagina.

OpenApp NAP bestaat uit het volgende:

  • Loadbalancing via Keepalived
  • Firewall en NAT met behulp van iptables
  • Ondersteuning voor High-Availability-installaties gebaseerd op een master-slave-configuratie (ook m.b.v. Keepalived)
  • VPN-ondersteuning op basis van PPtP
  • De mogelijkheid om back-ups, updates en het versturen van waarschuwingsmails te automatiseren
  • Een eenvoudige en gebruikersvriendelijke interface, waarmee u alle functies van OpenApp NAP kunt beheren

Naast OpenApp Networking bieden we als firewall- en loadbalancingoplossing een CloudVPS-image aan met een betaalde Astaro-firewall. Dit is firewallsoftware die extra functionaliteit biedt, vergeleken met OpenApp NAP. In het algemeen geldt dat u het beste voor OpenApp NAP kunt kiezen, maar u kunt beter Astaro gebruiken wanneer:
1. U geavanceerde beveiligingsfunctionaliteit nodig heeft, zoals deep packet inspection.
2. Er VPN-verbindingen beheerd moeten worden.

OpenApp NAP is momenteel gebaseerd op Ubuntu 10.04 LTS en biedt alle voordelen van de Ubuntu LTS-ondersteuning. Ondersteuning voor IPv6-loadbalancing komt eraan en zal worden aangeboden zodra we zijn geüpgraded naar Ubuntu 12.04 LTS.

We hopen dat we met OpenApp NAP het in gebruik nemen en beheren van virtual-serverclusters nog gemakkelijker hebben gemaakt. We nodigen systeembeheerders van harte uit om het uit te proberen. Alle feedback is welkom.