Weblog

door Jasper onder NetworkNews | 0 comments

Laatste IPv4 adressen worden uitgedeeld - Vanaf nu 1 gratis IPv4 adres per VPS

Het is al enige tijd bekend dat de globale voorraad IPv4-adressen uitgeput aan het raken is. Dit is onvermijdelijk met maar 4,3 miljard beschikbare IP-adressen en een snel doorgroeiend aantal apparaten met een internetverbinding.

De 5 Regional Internet Registries (RIRs) hebben hun laatste IP-addressen in februari vorig jaar ontvangen. RIPE NCC (Réseaux IP Européens Network Coordination Centre), de RIR voor Europa, Rusland en het Midden Oosten is deze september begonnen IP-adressen uit hun laatste /8 range te alloceren. Deze laatste range bevat 16,8 miljoen IP-adressen. RIPE zal hieruit geen IP-adressen meer naar behoefte alloceren maar zal elk van hun leden een /22 range geven met 1024 adressen. Dit betekent dat CloudVPS snel uit haar reserves zal gaan moeten putten.


http://www.ripe.net/internet-coordination/ipv4-exhaustion/ipv4-available-pool-graph

 

Internet Protocol versie 6 - IPv6

Gelukkig is er een alternatief voor IPv4: het IPv6 protocol met een enorm aantal IP adressen, 340.282.366.920.938.000.000.000.000.000.000.000.000 om precies te zijn.

De uitdaging is dat elk apparaat dat IP gebruikt naar IPv6 over zal moeten schakelen. Access providers zoals BT en KPN zijn bijzonder langzaam in het converteren naar IPv6, omdat ze grote allocaties in het verleden hebben ontvangen en niet de urgentie voelen om te veranderen. Een toenemend aantal diensten zal in de nabije toekomst echter switchen naar alleen IPv6, dus iedereen zal zich uiteindelijk moeten aanpassen.

Wij begonnen IPv6 in juni 2008 te ondersteunen en leveren een enorm aantal IPv6-adressen bij elke virtual server. We raden onze klanten aan de switch zo snel mogelijk te maken. Laat het ons weten als u hier vragen over heeft.

Onze maatregelen

Wij hebben IPv4-reserves die nog een tijd zullen meegaan maar we willen absoluut doorgaan met het aanbieden van IPv4-capaciteit bij onze virtual servers tot het grootste deel van het internet naar IPv6 is overgeschakeld. Dit betekent dat wij veranderingen moeten maken.

Vanaf nu zullen wij één IPv4-adres leveren bij elke virtual server. Meer IPv4-adressen kunnen op de gewone voorwaarden geleverd worden. Er moet een geldige reden zijn, zoals het gebruik voor SSL, en de kosten blijven EUR 3.95 per IP per jaar.
 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Commenting is not available in this channel entry.
VPS Bestellen
VPS Bestellen