Weblog

door Carlos onder General | 1 comments

IPv6 Dag - xlshosting.nl overgestapt

Wij hebben het eerder op dit blog gehad over de wereldwijd snel verminderende voorraad IPv4 adressen. De komende anderhalf jaar zal iedereen over moeten naar het nieuwe IPv6 systeem. Met name bij access providers zoals KPN en de kabel maatschappijen moet hier nog veel voor gebeuren op netwerk gebied. Als deze partijen hun infrastructuur niet aanpassen zullen hun klanten niet bij IPv6 only sites kunnen als de IPv4 adressen eenmaal op zijn ergens volgend jaar.

Om hier aandacht voor te vragen is het vandaag IPv6 dag. Vanaf vandaag zullen sites als Yahoo, Facebook en ook xlshosting.nl zowel via IPv4 als IPv6 beschikbaar zijn. Iedereen die via IPv6 deze sites probeert te bereiken zal daar niet in slagen via een netwerk dat hier nog niet klaar voor is. Dit zal problemen veroorzaken voor een aantal (zeer oude) Operating Systemen waarbij na het falen van IPv6 niet automatisch IPv4 wordt geprobeerd. Het eigenlijke idee is dat deze mensen vervolgens bij hun access provider gaan klagen en dat deze vervolgens maatregelen gaan nemen om hun netwerk IPv6 gereed te maken. Wij denken dat er meer voor nodig is om de access partijen wakker te schudden maar alles wat hieraan kan bijdragen vinden wij het ondersteunen waard.

Comments (1)

Yorick Smeets zegt:

Vanuit jullie cluster wordt nog een bijdrage aan IPv6 dag geleverd: de vps die ik bij jullie heb lopen wordt vandaag gebruikt als OpenNMS Poller. Dit om in kaart te brengen welke websites, die deelnamen aan World IPv6 Day, daadwerkelijk IPv6 ready zijn.

Laat een reactie achter

Commenting is not available in this channel entry.
VPS Bestellen
VPS Bestellen