Hard- en software upgrades CloudVPS Object Store

OpenPanel

Gedurende de laatste maanden hebben wij zowel de software als de hardware van de CloudVPS Object Store ge-upgrade.

Hardware upgrade

De CloudVPS Object Store groeit met miljoenen objecten per week. De groei is exponentieel toegenomen sinds de introductie van ons populaire Backup to Object Store product. Dit betekent dat we sneller hardware moesten toevoegen dan verwacht. Over de laatste twee maanden hebben wij de capaciteit van de object store met 400% vergroot. Het herbalanceren van objecten dat hier het gevolg van was heeft de performance helaas enkele weken verlaagd.

Wij hebben ook de container data die onder andere de locatie van objecten bevat op SSD disks opgeslagen. Dit resulteerde in een significante performance verbetering. De volgende stap is het upgraden van de caching lagen om de performance verder te verbeteren.

Software upgrade

Alle belangrijke componenten van de CloudVPS Object Store draaien nu op Swift 1.13.1. Deze nieuwe versie van Swift biedt betere performance, verbeterde security en verschillende nieuwe functionaliteiten.

Gebruikers ide met grote aantall objecten werken zullen blij zijn dat we nu Bulk Uploads en Bulk Deletes ondersteunen. Met deze functies is het mogelijk de HTTP overhead van individuele requests te voorkomen.

Gebruikers die Swift willen integreren in hun browser-gebaseerde applicaties kunnen dat nu doen met behulp van de toegevoegde CORS Support. Met CORS kunnen web applicaties files up- en downloaden met Ajax. Deze feature is bijzonder nuttig samen met tempurl.

Als u uploads van users of derde partijen toelaat, dan kunt u een oneindige groei van uw containers voorkomen met container quota. Wanneer een container één van deze quota raakt dan zullen er geen nieuwe uploads worden geaccepteerd tot het gebruik daalt. Merk op dat dit een erg nieuwe feature is en de implementatie van de quota restricties kunnen met enkele minuten vertraagd worden.

Andere nieuwe functies zijn een secundaire key voor tempurl, een nieuw ACL format en Dynamic Large Objects.

Wij zullen begin volgend jaar een nog nieuwere versie van Swift uitrollen.