Gratis CloudVPS Content Delivery Network

News

Versnel uw website wereldwijd zonder extra kosten

CloudVPS biedt vanaf vandaag razendsnelle internationale verspreiding van website content via een gratis Content Delivery Network (CDN). Een content delivery network is een distributienetwerk van snelle servers die over meerdere datacenters rond de wereld zijn verspreid. Hierdoor kunnen statische content zoals plaatjes door het CDN systeem vlak bij de bezoeker van de website worden opgeslagen. Deze content zal vervolgens bij het opvragen van de pagina razendsnel worden ingeladen.

Vaak is het grootste deel van de content van een site statisch dus dit kan een enorm effect op de laadtijd van de pagina hebben. CloudVPS biedt haar CDN samen met het internationale telecom bedrijf Level 3 waardoor er wereldwijd 93 plekken zijn waar vanaf content ingeladen kan worden.

Een steeds groter deel van onze klanten zijn succesvol door het bedienen van een wereldwijd publiek en er is een directe relatie tussen de laadsnelheid en het succes van een website. Deze factor wordt voor website bezoekers steeds belangrijker, ze zijn steeds vaker geneigd om langzamere sites vroegtijdig te verlaten. Voor exact.com, de internationale website van Exact Software, waarvoor we de eerste CDN-pilot hebben uitgevoerd, hebben wij tijdens de test de wereldwijde afleversnelheid van de statische content met 69,5% verbeterd.

Level 3 technologie

Level 3 heeft haar tier-1 internationale bandbreedte netwerk gebruikt om één van de grootste CDN’s ter wereld te creëren, met een capaciteit van 26.8 terabit per seconde. Het netwerk gebruikt op 93 wereldwijde locaties meer dan 15.000 servers om internationale content gemiddeld 70% sneller af te leveren. Bestanden die meerdere malen binnen dezelfde geografische regio worden opgevraagd, zullen door het CDN worden opgeslagen op een snelle server binnen een datacentrum in die regio. Klanten kunnen via de CloudVPS interface eenvoudig bepalen welke bestanden beschikbaar moeten zijn voor gebruik binnen het CDN.

Exact.com pilot succesvol

“De CDN-pilot was zeker een success.” vertelt Ebo Eppenga, Marketing & Communication manager bij Exact, een internationaal financieel software bedrijf. “Vanwege onze internationale aanwezigheid is het extreem belangrijk voor ons om een snelle website aan onze bezoekers te presenteren. CDN technologie is essentieel om dit doel te bereiken.” Tijdens de pilot is op 21 internationale locaties de webperformance gemeten van de homepage van exact.com. Na activatie van het CDN verminderde de laadtijd van de statische content van de homepage met gemiddeld 69,5%. Nu kunnen stappen genomen worden om ook de dynamische content te versnellen.

 

CDN scoort op Google

Google beoordeelt sites onder meer op hun laadsnelheid bij het bepalen van de zoekresultaten: hoe hoger de laadsnelheid, hoe hoger de siteranking. Dit kan worden opgelost door zelf op meerdere plekken ter wereld servers met relevante content te plaatsen maar ook door het inzetten van een CDN. Dit betekent dat een CDN levert dus niet alleen een kostenbesparing op door het huren of aanschaffen van servers in het buitenland te elimineren, maar zorgt ook voor een betere vindbaarheid in de zoekmachines.

Gratis dienst

Het is onze verantwoordelijkheid om te zorgen voor een supersnel en betrouwbaar netwerk, waar ook ter wereld. Wij zien dat als een basiselement van onze dienstverlening, dit is de reden waarom wij voor het CloudVPS CDN geen extra kosten rekenen. Onze klanten blijven gewoon de normale kosten voor uitgaand verkeer betalen. Als de content in de CloudVPS Object Store, wordt opgeslagen, dan zijn de kosten €357,50 voor 10 Terrabyte CDN-verkeer. De prijzen van internationale CDN aanbieders liggen doorgaans 3 tot 5 maal hoger. Het CDN kan uiteraard ook gratis worden gebruikt binnen het beschikbare verkeer van uw CloudVPS virtual servers.