FTP to Object Store - Gebruik de CloudVPS Object Store voor FTP of SFTP backups

Business

Wij hebben het mogelijk gemaakt om de CloudVPS Object Store met FTP en SFTP te gebruiken. Hierdoor kunnen veel backup programma's de CloudVPS Object Store gebruiken. De backup functionaliteit van van control panels en applicaties zoals Wordpress, Magento en Joomla kunnen de object store nu ook gebruiken. De object store kan nu ook worden ingezet als u FTP gebruikt om files te delen.

Het voordeel van de CloudVPS object store in deze gevallen is dat data automatisch redundant opgeslagen wordt over twee datacentra en klanten alleen betalen voor de daadwerkelijk gebruikte capaciteiten. In het geval van file sharing hoeven klanten geen aparte file server te onderhouden.

Om facturatie voor daadwerkelijk gebruik mogelijk te maken hebben wij FTP acties naar object store requests gemapped. Downloads tellen als Light Requests en uploads als Heavy Requests bijvoorbeeld.

De FTP naar Object Store functionaliteit is bereikbaar onder de hostname ftp.objectstore.eu. Vanwege de specifieke eigenschappen van de object store zijn er enkele limitaties aan de nieuwe FTP naar Object Store functionaliteit. Bestanden groter dan 5 Gigabyte worden bijvoorbeeld niet ondersteund. Gedeeltelijke en random-access schrijf acties zijn niet mogelijk en bepaalde meta informatie over bestanden wordt niet behouden. Dit zou echter geen probleem moeten zijn voor de meeste backup en file sharing applicaties.

Voor meer informatie over deze nieuwe functionaliteit, zie de knowledge base.