FreeBSD en Fedora als Unsupported Images toegevoegd

News

Vanaf vandaag hebben wij FreeBSD aan onze OpenStack images toegevoegd. Dit is een kale installatie van FreeBSD 10.0-RELEASE x86-amd64. It is prepared with BSD Cloudinit zodat SSH keys en resizes binnen OpenStack werken.

Wij hebben ook een Fedora 20 image toegevoegd. Dit is de officieele Fedora 20 64 bit Cloud Image, zoals te vinden op cloud.fedoraproject.org. De image is geconfigureerd met cloud-init, en zal hierdoor gebruik kunnen maken van de OpenStack metadata services voor het beheren van ssh keys. Wees u ervan bewust dat het root account uit staat, maar dat sudo toegang beschikbaar is voor een speciale login gebruiker. Voor Fedora 19 en nieuwere versies is deze gebruiker 'fedora'.

Unsupported images

Met deze FreeBSD image introduceren we tevens een nieuw type image: de Unsupported Image. Met de software binnen deze images hebben wij net iets minder ervaring of de installatie komt van een externe partij. Dit betekent dat wij geen garanties of support op deze images geven, wij leveren het image en niets meer. Unsupported images kunnen in de Unsupported categorie in de New Server Wizzard gevonden worden. Wij zijn van plan binnenkort een unsupported firewall image toe te voegen.

Als u een supportbehoefte of vragen heeft aangaande de twee Unsupported Images die wij vandaag geintroduceerd hebben dan zou u het FreeBSD handboek of de FreeBSD/Fedora forums kunnen bekijken.