dm-cache gepresenteerd bij USENIX Conference

General

Op donderdag de 14e is dm-cache gepresenteerd op de FAST '13, de 11e USENIX Conference on File and Storage Technologies. Dit is een van de best aangeschreven storage conferenties.

dm-cache is een gezamenlijk project tussen CloudVPS en Florida International University. Het is een caching module die in de linux kernel werkt en die met externe storage kan werken.

Na ongeveer een jaar development heeft CloudVPS dm-cache in oktober 2012 op haar laatste linux clusters geactiveerd. Dankzij dm-cache wordt een grote hoeveelheid harddisk verkeer nu door razendsnelle SSD schijven afgehandeld.

Dulcardo Areaga, de PhD student die aan het project heeft gewerkt, heeft het op de tweede dag van de conferentie gepresenteerd. Het onderzoek heeft data van onze live clusters gebruikt om de juiste cache grootte en de juist cache configuratie te bepalen. Met de resultaten kunnen wij onze cloud nog sneller maken voor onze klanten.

Lees een (Engelse) poster van het onderzoek of lees het de samenvatting van het onderzoek. De lange versie is nog onder review.