CloudVPS voegt meest geavanceerde datacentrum in Nederland toe

Business

CloudVPS heeft recentelijk een suite in Equinix AM3 toegevoegd als een primair 'point of presence'. We hebben besloten een tweede Equinix managed locatie aan ons groeiende netwerk toe te voegen vanwege de positieve ervaringen die wij met het bedrijf hebben gehad als klant in Equinix AM2. Ook belangrijk is dat AM3 het meest geavanceerde datacenter in Nederland is, zowel qua duurzaamheid als qua stabiliteit.

Equinix is de grootste datacenter groep wereldwijd met een focus op kwaliteit. Ze beheren op dit moment meer dan 100 datacentra verspreid over de wereld.

Groene Technologie

Equinix heeft een revolutionair koelsysteem gebaseerd op 'Aquifer Termal Energy Storage'. Dit betekent dat overtollige warmte wordt opgeslagen in een ondergronds reservoir dat vervolgens door de Universiteit van Amsterdam gebruikt wordt om haar gebouwen mee te verwarmen. Het datacentrum is gebouwd op een extreem lage PUE van 1.1. Dit betekent dat de energie die gebruikt wordt voor koeling en andere overhead slechts 10% van de energie die gebuikt wordt voor klant infrastructuur. Voor moderne datacentra is een PUE van 1.3 tot 1.7 gebruikelijk. Vanwege het revolutionaire groene design heeft Equinix AM3 de prestigieuze Green Datacenter Award gewonnen in 2012. Equinix AM3 voldoet ook aan de strenge internationele LEED standaard.

Kwaliteit van de dienstverlening

Ondanks het feit dat het om een nieuw datacenter gaat voldoet Equinix AM3 al aan een aantal internationale kwaliteits- en security standaarden: ISO9001 (kwaliteitsmanagement), ISO27001 (security management) en PCI-DDS (security standaard voor credit card data). Er wordt hard gewerkt aan additionele andere kwaliteit en duurzaamheid gerelateerde certificeringen.

CloudVPS doet alleen zaken met datacentra die ons toestaan onze eigen transit in te kopen (carrier neutral datacenters). Met behulp van Equinix connect kunnen we makkelijk verbinden met alle belangrijke  transit providers en internet exchanges. Dit staat ons toe onze klanten de snelle verbindingen te garanderen die ze bij CloudVPS gewend zijn.

Security maatregelen combineren geavanceerde technologie met bewezen middeleeuwse hindernissen. Biometrische scanners worden voor toegang gebruikt en de geavanceerde security systemen worden aangevuld door een slotgracht. De stroomtoevoer is zeer redundant met dubbel uitgevoerde, gecompartimenteerde netwerken die voorverwarmde diesel generatoren als backup hebben.

We hebben al traditionele VPS clusters beschikbaar op Equinix AM3 en zullen deze snel als OpenStack Availability Zone toevoegen. We hebben de Global Switch locatie buiten gebruik genomen. Dit houdt ons totale aantal datacenter locaties op 4 inclusief onze backup locatie.