CloudVPS Object Store beschikbaar: schaalbare cloud storage!

News

Vanaf vandaag is de CloudVPS Object Store beschikbaar. Met een Object Store kunnen files gemakkelijk in de cloud op worden geslagen en via een API of URL weer beschikbaar gemaakt maken. Dit maakt een object store ideaal voor images, films, backups en vele andere types bestanden. De populariteit van object stores begint nu erg toe te nemen, met name bij developers en partijen die grote hoeveelheden bestanden op willen slaan.

Voordelen van een object store:

  • U betaalt alleen voor uw gebruik van opslag, traffic en de API.
  • Uw data wordt drie keer opgeslagen binnen twee datacentra.
  • De files zijn automatisch vanaf verschillende locaties beschikbaar.
  • Bevordert API-gebaseerd progammeren.
Amazon S3-alternatief

De meest gebruikte object store op dit moment is Amazon S3. Onze oplossing gebruikt de populaire OpenStack API waardoor u kunt kiezen met welke partij u zaken doet. De CloudVPS Object Store is ook aanmerkelijk goedkoper dan Amazon S3. Een ander belangrijk voordeel van onze object store is dat wij niet onder de US Patriot Act vallen. Dit betekent dat Amerikaanse overheidsdiensten geen toegang hebben tot uw data en onze oplossing gebruikt kan worden voor privacy gevoelige data.

Voor partijen die nog alleen de S3 API gebruiken hebben wij een S3 emulatie ingebouwd zodat u onze object store met de S3 API kunt gebruiken.

Amazon biedt wel een global Content Delivery Network (CDN) optie bij haar object store. Dit is relevant als data razendsnel over meerdere continenten beschikbaar moet zijn. Wij zullen binnenkort zelf CDN-functionaliteit toevoegen.

Interface

Wij hebben een object store gedeelte toegevoegd aan de CloudVPS Interface. Hier kunt u uw gebruik zien. U kunt hier tevens uw object stores, containers en bestanden beheren.

OpenStack Swift

Onze object store is gebaseerd op OpenStack Swift. OpenStack is een snelgroeiende verzameling open source cloud infrastructuurprojecten. Dit project heeft een enorm momentum met sponsors als VMware, NASA en HP. Wij hebben besloten OpenStack voor onze infrastructuur in te gaan zetten en de CloudVPS Object Store is slechts het eerste OpenStack product.

Wij zullen zeer actief zijn in het toevoegen van functionaliteit aan OpenStack. Wij zullen de verbeteringen die wij aan de object store aanbrengen zoveel mogelijk aan het project toevoegen. Wij hebben het bijvoorbeeld mogelijk gemaakt om door middel van de Cyberduck client de OpenStack object store visueel te kunnen maken. Verder ontwikkelen wij op dit moment nieuwe authenticatiemethoden en werken wij aan het documenteren en verbeteren van SDK's (Software Development Kits).

Bestellen en betalen

U kunt de object store op onze website bestellen. Uw object store wordt aan het einde van elke maand achteraf gefactureerd. Als u een nieuwe klant bent dan zult u een bedrag van 10 Euro vooraf moeten betalen. Als er gedurende deze eerste maand veel resources verbruikt worden dan zal er een bedrag moeten worden bijgestort. Klanten met een bestaande factuurrelatie zullen bij de bestelling geen bedrag vooruit hoeven te betalen.

De kosten van de object store hangen af van de gebruikte storage, het uitgaande verkeer en het gebruik van de API. Lees hier meer over de kosten en facturatie van onze object store.

CloudVPS klanten die tevens een VPS bij ons afnemen zullen de eerste 10 GB object storage storage gratis kunnen gebruiken. Er zullen voor deze klanten tevens 50.000 zware API calls en 500.000 lichte API calls per maand gratis beschikbaar zijn.

Meer informatie

Enkele nuttige links:
Object store pagina
Introductie
Object Store Quickstart
GUI Clients
S3 Emulatie
Kosten en facturatie

Neem contact op met sales voor uw vragen met betrekking tot de mogelijkheden van de CloudVPS Object Store.