Weblog

door Lennard onder News | 0 comments

CloudVPS lid van NEN/ISO-normcommissie voor cloud computing

Sinds vorige week is CloudVPS lid van de normcommissie 'Distributed Application Platforms and Services' van de NEN (ISO/IEC JTC1/SC38).

De NEN is de Nederlandse normenorganisatie. Het doel van deze commissie is het creëren van een marktbreed discussieplatform voor het standaardiseren en accepteren van clouddiensten. De commissie zal bijeenkomsten organiseren en een overzicht maken van relevante definities, normen en publicaties. Ook zal ze zorgen voor input voor normen die momenteel in ontwikkeling zijn.

De belangrijkste internationale norm in ontwikkeling is de ISO 27017-norm. Dit is de gegevensbeschermingsnorm voor het gebruik van clouddiensten waaraan momenteel door de ISO gewerkt wordt. Hij is gebaseerd op de bekende ISO 27002-norm (informatiebeveiliging) en wordt naar verwachting volgend jaar gepubliceerd.

We kijken ernaar uit om bij te dragen aan de ontwikkeling van cloud computing als een volwassen sector. CloudVPS en de andere vier huidige leden, EuroCloud, Microsoft, AMC/UvA en DHPA, nodigen andere geïnteresseerde partijen uit om ook lid te worden. Indien uw organisatie hierin is geïnteresseerd, neem dan contact op met de commissie.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Commenting is not available in this channel entry.
VPS Bestellen
VPS Bestellen