CloudVPS lanceert Europees OpenStack IaaS-platform van de toekomst

Business

Rotterdam, 14 september 2017 – CloudVPS, een van de grootste Nederlandse onafhankelijke IaaS-providers, introduceert per direct hét OpenStack IaaS-platform van de toekomst. Dit nieuwe public cloud-platform maakt gebruik van de meest geavanceerde technologie aangevuld met de dienstverlening van CloudVPS, gebaseerd op haar jarenlange ervaring met OpenStack. Het platform is tot stand gekomen in samenwerking met Dell EMC, Mirantis en Equinix. De eerste OpenStack-klanten zijn inmiddels live.

CloudVPS omarmde als eerste onafhankelijke cloudprovider OpenStack in Europa. OpenStack is een verzameling van open source-componenten (compute, storage en networking) waarmee bedrijven en organisaties public, private en hybrid cloudtoepassingen ontwikkelen. Momenteel maken al duizenden klanten en channelpartners gebruik van CloudVPS’ huidige OpenStack-platform om hun applicaties op te bouwen en aan hun eindgebruikers aan te bieden. In samenwerking met Mirantis, Dell EMC en Equinix heeft CloudVPS het nieuwe OpenStack IaaS-platform van de toekomst gebouwd om dit, naast in Nederland en België, ook in Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië uit te rollen. Het CloudVPS OpenStack IaaS-platform is uniek in Europa en biedt bedrijven, SaaS-leveranciers en developers de vrijheid en het gemak om een eigen cloudomgeving neer te zetten.

Chris de Jongh, CEO CloudVPS: “We zijn enorm trots op wat we als team hebben bereikt. De kracht en innovatie van dit platform zijn ongekend. Om wat zaken te noemen: OpenStack Mitaka-versie, volledig programmeerbare infrastructuur, full SSD-technologie, redundantie in alle lagen van het platform, het standaard drie keer kopiëren en in Nederland opslaan van klantdata, ongelimiteerd dataverkeer en uiteraard uitgebreide ondersteuning van onze specialisten. We zijn in staat om deze clouddiensten aan te bieden in een zeer goede prijs-prestatieverhouding. Het nieuwe platform is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met onze businesspartners Dell EMC, Mirantis en Equinix. Ze hebben een substantiële bijdrage geleverd op het gebied van design, realisatie en ondersteuning.”

Iko Saadhoff, CTO Mirantis: “CloudVPS is een van de eerste providers, die op deze schaal ons MCP OpenStack-platform aanbiedt. De flexibele, onmiddellijk inzetbare cloud resources geven CloudVPS direct een voorspong op de concurrentie. In de afgelopen maanden is een zeer hechte samenwerking ontstaan en vanuit Mirantis zijn we onder de indruk van de kennis en ervaring van het OpenStack-team bij CloudVPS. Met dit team zal CloudVPS haar OpenStack-platform-gebruikers een buitengewoon goede ondersteuning kunnen bieden.”

Michiel Eielts, Managing Director Benelux Equinix: “De datacenters van Equinix huisvesten al jarenlang de clouddiensten van CloudVPS. We gaan CloudVPS actief ondersteunen om de huidige OpenStack-klantenkring in Nederland, België verder uit te breiden naar andere landen. Hierbij faciliteren we de expansie van OpenStack resources naar onze datacenters in bijvoorbeeld Frankfurt, Parijs en Londen. Daarnaast kunnen we wereldwijd low-latency connectiviteit bieden naar de CloudVPS OpenStack-omgeving.”

Director Global Compute & Networking Leon Gelderblom van Dell EMC zegt hier het volgende over: “Als huisleverancier voor datacenterswitches, compute- en storagenodes heeft Dell EMC haar innovatieve  technologie ingezet. Middels een doordacht design hebben we samen met de engineers van CloudVPS de beschikbaarheid en performance kunnen maximaliseren.”

CloudVPS biedt per direct de nieuwe OpenStack-diensten aan via haar website en biedt bedrijven de mogelijkheid om dit innovatieve platform vrijblijvend te testen.