CloudVPS introduceert Data Garantie Overeenkomst

Business/legal

Steeds vaker heeft onze directe klant data in beheer die eigendom is van een andere partij. Dit is bijvoorbeeld vaak het geval bij IT outsourcing oplossingen die onze cloud infrastructuur gebruiken.

Dit betekent wel dat de data eigenaar afhankelijk is van de bereidwilligheid en het vermogen van onze directe klant om de rechten op de data veilig te stellen. Dit kan een reden zijn voor de data eigenaar om het outsourcen van haar data naar de cloud te vertragen. Dit hebben wij in het verleden opgelost door garanties aan de data eigenaar te geven om zowel het eigendom en de toegang tot de data veilig te stellen.

Wij hebben nu een standaard Data Garantie Overeenkomst opgesteld die in deze situaties gebruikt kan worden. Het document zal een beschrijving van de data bevatten en moet door zowel de klant als de data eigenaar ondertekend worden. Hierna zullen wij het document ook ondertekenen en een kopie aan alle partijen ter beschikking stellen. Vervolgens kan de data eigenaar ons altijd benaderen om een kopie van de data te verkrijgen of de data door ons te laten vernietigen.

Indien uw data zich via een andere partij in onze cloud bevindt kan de Data Garantie Overeenkomst u de geruststelling geven die u nodig heeft.

U kunt de Data Garantie Overeenkomst hier downloaden. Neem contact met ons op als u gebruik wilt maken van de Data Garantie Overeenkomst. Wij kunnen dit vervolgens snel voor u opzetten.