Weblog

door Lennard onder News | 0 comments

CloudVPS in de race voor cloudaanbieder van het jaar

CloudVPS is genomineerd voor de Computable Awards in de categorie 'Cloudaanbieder van het jaar'. De vakjury van Computable nomineerde ons dankzij onze creatie van de eerste Europese publieke OpenStack cloud en ons gratis wereldwijd Content Delivery Netwerk verdeeld over 93 locaties.

ICT-vaktitel Computable maakte gisteren de zestig genomineerden bekend die meedingen naar de Computable Awards 2014, de belangrijkste ICT-vakprijzen in Nederland. Het gaat om projecten, organisaties en personen die zich in het afgelopen jaar volgens Computable-lezers positief hebben onderscheiden binnen het ICT-vakgebied. Er zijn vijf genomineerden in de sectie Beste Cloud Provider waaronder Microsoft en Amazon Web Servcies. De winnaars worden gedeeltelijk bepaald door een onafhankelijke vakjury en door wie de meeste stemmen krijgt. Er kan publiekelijk gestemd worden tot en met 15 oktober 2014.

Stem ook op CloudVPS voor de titel 'nummer-1 cloudaanbieder’!

Deze nominatie is de kroon op het werk van ons OpenStack-team, dat de afgelopen twee jaar dedicated bezig is geweest om nieuwe clouddiensten te ontwikkelen met het open source platform. Wij zijn er erg trots op dat wij tot de top-5 van beste Cloudaanbieders behoren en we gaan ons nu hardmaken voor de daadwerkelijke winst! De eerste stap is het lanceren van de eerste volledig op OpenStack gebaseerde publieke cloud in Europa.

Motivatie Computable: Voorlopersrol

Deze voorlopersrol  op het gebied van het snel groeiende OpenStack project was voor de vakjury een belangrijke reden om CloudVPS te nomineren. CloudVPS heeft vorig jaar zijn eerste OpenStack product gelanceerd, de CloudVPS Object Store, een extreem schaalbaar cloud storage platform. De komende weken komt het OpenStack gebaseerde cloud server platform CloudVPS Compute beschikbaar. Dit is een snel en schaalbaar virtueel server platform, waarmee à la minute complexe netwerken kunnen worden aangemaakt en gefactureerd wordt op basis van daadwerkelijk gebruikte capaciteiten.

Door gebruik te maken van OpenStack kan  CloudVPS snel additionele functionaliteit zoals Load Balancing en Database as a Service gaan aanbieden. Klanten kunnen dankzij de open architectuur van OpenStack uit verschillende leveranciers kiezen en zullen nooit aan CloudVPS vastzitten. Het doel is op korte termijn een open en privacy bewust Europees alternatief voor Amerikaanse diensten als Amazon Web Services en Microsoft Azure te gaan bieden.

Internationaal Content Delivery Netwerk

Naast OpenStack was de uitrol van een gratis wereldwijd Content Delivery Network ook een belangrijke factor in de beoordeling van de jury. CloudVPS werkt hiervoor samen met het internationale telecombedrijf Level 3, waardoor de webcontent van onze klanten wereldwijd vanaf 93 locaties geserveerd kan worden.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Commenting is not available in this channel entry.
VPS Bestellen
VPS Bestellen