CloudVPS Compute Beta Test Update

Business

De beta test voor onze nieuwe CloudVPS Compute platform is nu vier weken onderweg. We brengen u graag op de hoogte van onze bevindingen. Allereerst willen wij de testers bedanken voor uw participatie en de enorme hoeveelheid feedback die wij hebben ontvangen. Er zijn op dit moment 154 actieve beta testers die inmiddels 116 bugs en feature requests hebben gerapporteerd. Hiervan zijn 74 bugs en feature requests inmiddels verwerkt.

Naast de vele suggesties voor verdere verbeteringen is de algemene feedback extreem positief. De CloudVPS Compute Skyline interface en API worden als zeer vriendelijk ervaren vergeleken met diensten zoals Amazon Web Services, terwijl de performance significant hoger ligt.

Om de grote hoeveelheid feedback te verwerken zullen wij de gratis beta test na 10 januari beschikbaar houden. In het begin van volgend jaar zullen wij u hier verder over informeren. Indien u geen gebruik meer maakt van de beta test verzoeken wij u dit aan ons door te geven of zelf de servers down te brengen. Er is enorm veel vraag naar de beta en wij kunnen de capaciteit goed gebruiken.

Feedback en Wijzigingen

Er zijn een aantal zaken die we dankzij de feedback van de beta test fundamenteel op de schop hebben genomen. Zo bleek het concept Security Groups bij veel testers niet duidelijk. Security groups zijn firewall regels die op een groep cloud servers van toepassing zijn. Documentatie hierover is op de knowledge base te vinden: http://www.cloudvps.com/community/knowledge-base/security-groups/. Wij hebben de manier waarop security groups gecreëerd worden gewijzigd, zodat er nu kleinere security groups zijn met specifieke functies. Hiernaast hebben we een hoop kleine issues opgelost in de Skyline interface zodat deze nog gestroomlijnder werkt.

Vanwege de grote belangstelling voor de beta hebben we extra IP-ranges toegevoegd. Dit heeft in de praktijk het nadeel dat een floating IP uit de nieuwe ranges kan niet  worden gekoppeld aan virtuele servers met IPs uit de oude ranges. Mocht u bestaande virtuele servers hebben in de oude 185.21.188.0/24 of 185.21.189.0/24 ranges, dan kunt u niet langer via de interface floating IP's aanvragen voor deze servers. Dit kan nog wel via de API, of door een mailtje naar support@cloudvps.com te sturen. Na de beta-periode zullen alle IP-ranges worden samengevoegd en speelt dit probleem niet meer.

Waarschuwing: Stresstest

In de loop van de komende drie weken zullen wij een aantal zware stresstesten uitvoeren op het CloudVPS Compute platform. Denk hierbij aan het doelbewust onbeschikbaar maken van cluster componenten, het laten uitvallen van meerdere harddisks en het simuleren van zware DDOS aanvallen. Hierdoor kan de omgeving de komende drie weken aan verminderde performance en onbeschikbaarheid onderhevig zijn. Wij zullen u via Twitter @CloudVPS #cloudvpscomputebeta op de hoogte houden van de voortgang.

Planning komende weken

Naast de stresstest zullen wij de komende weken doorgaan met het implementeren van verdere verbeteringen en werken we verder aan de documentatie voor de productieomgeving. In het nieuwe jaar staat als eerste het toevoegen van volumes en snapshotting op de agenda. Volumes zijn harde schijven die onafhankelijk van een virtuele server kunnen bestaan en naar wens aan een server kunnen worden gekoppeld. Vervolgens zal Loadbalancing as a Service snel volgen. Loadbalancing as a Service (LBaaS) maakt het mogelijk om gemakkelijk verkeer te verdelen tussen verschillende servers zonder hier load balancing servers voor in te hoeven richten.

Wij willen u ook vragen om al uw bevindingen en opmerkingen te blijven rapporteren. Uw feedback is enorm waardevol voor ons en door uw feedback kunnen we het CloudVPS Compute platform nog beter maken.

Ten slotte: Fijne feestdagen en gelukkig nieuw jaar!