Beta Test OpenStack Compute VPSen

VPS/server management

CloudVPS heeft de eerste OpenStack gebaseerde publieke cloud van Nederland ontwikkeld. In april hebben wij de successvolle CloudVPS Object Store gelanceerd, ons OpenStack gebaseerde cloud storage platform. Nu is het de beurt aan onze virtuele servers, de 'Compute' functie in OpenStack taal. Met CloudVPS Compute kunnen klanten eenvoudig grote netwerken van virtuele servers aanmaken en beheren. Om het beheer nog verder te vereenvoudigen, ontwikkelde CloudVPS bovendien zijn eigen OpenStack interface genaamd Skyline.

CloudVPS Compute

Bij het nieuwe CloudVPS Compute platform zal de klant alleen voor daadwerkelijk gebruikte resources betalen. Tevens is het gemakkelijk eigen images te uploaden en op te starten. De virtuele servers zijn voorzien van enterprise klasse storage technologie die er voor zorgt dat alle data op drie verschillende actieve storage machines wordt opgeslagen.

OpenStack API

Een ander voordeel is dat alle diensten direct aangestuurd kunnen worden met een application programming interface (API). Hierdoor kunnen software programma’s zonder menselijke tussenkomst de benodigde cloud resources aanspreken. Cloud partijen zoals HP en Rackspace gebruiken ook de OpenStack API, dus alles wat een ontwikkelaar schrijft dat met de OpenStack API communiceerd is ook inzetbaar op die platforms.

OpenStack

CloudVPS is geheel over aan het stappen op OpenStack, een snel groeiende verzamening open source projecten waarmee een cloud infrastructuur gebouwd kan worden. Het project heeft een enorm momentum en wordt ondersteund door grote namen als HP, Cisco, Red Hat, Canonical (Ubuntu) en VMware. Wij verwachten dat OpenStack de komende jaren één van de belangrijkste systemen gaat worden om clouds mee te bouwen en te integreren. CloudVPS zal hier een voortrekkersrol in vervullen. Door het gebruik van OpenStack zal CloudVPS razendsnel nieuwe cloud diensten kunnen uitrollen. Omdat OpenStack geheel open source is weten onze klanten zeker dat er geen backdoors van buitenlandse overheidsdiensten ingebouwd zitten.

Gebruiksvriendelijke interface

OpenStack heeft zelf een web interface genaamd Horizon. Deze is echter primair voor private clouds ontwikkeld en is qua gebruiksvriendelijkheid nog voor verbetering vatbaar. Wij hebben onze ontwikkelaars aan het werk gezet om een interface te bouwen die voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk is. Het resultaat is precies wat we ervan hadden gehoopt: een intuïtief, elegant control panel met een simpele, grafische look. Wij denken dat gebruikers blij zullen zijn met het gemak waarmee ze hun cloud nu kunnen beheren. Omdat deze interface het bestaande Horizon vervangt hebben wij voor de gerelateerde naam Skyline gekozen.

Gezocht: bèta-testers

Om de nieuwe dienst, API en interface te testen, is CloudVPS op zoek naar bèta-testers. Deze testers kunnen tot minimaal 3 januari gratis gebruik maken van CloudVPS Compute. Hiernaast kunnen beta testers kunnen kosteloos over een 10 Gigabyte CloudVPS Object Store account beschikken.

Lees meer over de CloudVPS Compute beta test.

Feedback over de betatest kan gegeven (en bekeken) worden op Twitter @cloudvps met de hash-tag #cloudvpscomputebeta.