Bètatest CloudVPS ObjectStore - meer testers welkom

News

Naast het verder verbeteren van de huidige opslaginfrastructuur door het toevoegen van SSD-caching, zijn we bezig met het ontwikkelen van een object store. Een object store is een gedistribueerd opslagplatform waar objecten (bestanden) kunnen worden opgeslagen en opgevraagd met behulp van simpele API-calls. Dit is een ideale oplossing voor grotere stukken informatie zoals afbeeldingen en andere mediabestanden, of back-ups. Object stores hebben snel aan populariteit gewonnen, vooral bij grotere ondernemingen en ontwikkelaars van webapplicaties met grote hoeveelheden statische data.

Tegenwoordig is Amazon S3 het bekendste voorbeeld van een object store. Onze oplossing zal aanzienlijk goedkoper zijn dan de oplossingen die momenteel worden aangeboden. Wij zullen een redelijke vergoeding vragen voor de opslag en het uitgaande verkeer, en zijn niet van plan om API-calls in rekening te brengen. U kunt dit product los van onze virtual-serverproducten bestellen.

Een groot voordeel van onze oplossing is dat uw gegevens in Nederland worden bewaard. Ook vallen wij niet onder de Amerikaanse Patriot Act. Volgens deze wet zijn Amerikaanse bedrijven verplicht uw gegevens aan de Amerikaanse overheid te overhandigen, ongeacht waar ze worden bewaard.

De object store van CloudVPS is gebaseerd op OpenStack Swift. Met behulp van de OpenStack Object Storage Application Programming Interface (API) kunt u met uw opslag communiceren. Ook hebben we een S3-emulatie die kan omgaan met de meeste op S3 gebaseerde use-cases. Ga voor de technische details over onze oplossing naar onze Knowledge Base.

Help ons bètatesten!
 Op het moment zijn we bezig met het bètatesten van onze object stores. We zijn nog steeds op zoek naar testers, ongeacht of het CloudVPS-klanten zijn. Als u geïnteresseerd bent, stuur dan een e-mail naar sales@cloudvps.com. Bètatesters krijgen gedurende ten minste 3 maanden gratis 200 GB opslagcapaciteit.

Naar verwachting wordt de object store aankomende september gelanceerd. We hopen dat deze oplossing een krachtige tool zal zijn voor bedrijven, ontwikkelaars en websitebeheerders.