Weblog

door Remy onder Site Management | 0 comments

CloudFlare, een handige aanvulling op uw VPS

In dit artikel gaan we in op een handige dienst genaamd CloudFlare. Met CloudFlare kan een website versneld en beter beveiligd worden. Het motto van CloudFlare is eenvoudig: "Wij maken iedere website twee keer zo snel en beveiligen hem tegen een breed scala aan bedreigingen". CloudVPS is op geen enkele manier verbonden aan CloudFlare. De dienst is echter een goede aanvulling op de producten die wij leveren omdat in de meeste gevallen de snelheid en veiligheid van VPS'en zonder extra kosten en al te veel moeite verbeterd kan worden.

Lees verder

door Remy onder OpenStack | 0 comments

Automatische backup snapshots op OpenStack

Dit artikel laat zien hoe automatisch backup snapshots gemaakt kunnen worden van instances op ons OpenStack platform. Deze snapshots zijn volledige backups van de virtuele machine en kunnen gebruikt worden om een instance te clonen of terug te zetten. Verder laten we zien hoe er voor een systeemupdate met apt-get een automatisch snapshot gemaakt kan worden. Hiermee kan een update zeer snel teruggerold worden. De snapshots hebben de mogelijkheid tot retentie zodat er ook niet enorm veel wildgroei aan snapshots ontstaat.

Dit artikel is technischer dan de meeste van onze blogartikelen.

Lees verder

Tags:

door Remy onder News | 0 comments

Krijgt uw onbeveiligde site straks een foutmelding in Google Chrome?

Vanaf Januari 2017 zal de Google Chrome webbrowser (vanaf versie 56) websites zonder versleutelde verbinding (HTTPS) die inloggegevens of betaalgegevens verwerken markeren als onveilig. In de adresbalk verschijnt voor het webadres de tekst 'Not Secure'. Het ligt in de lijn der verwachting dat andere browsers dit voorbeeld zullen volgen. Google wil op den duur bij alle websites zonder beveiligde verbinding een waarschuwing tonen. In dit artikel vertellen we u meer over deze wijziging, gaan we in op wat dit voor u kan betekenen en wat u hier aan kunt doen.

Lees verder

Tags:

door Nadia onder News | 0 comments

Marketing van een pionier

Marketing van een pionier

Per 1 oktober maakt Arjan de Jong deel uit van het CloudVPS-team. Als marketingspecialist gaat hij een bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van de marktgerichtheid van CloudVPS. Arjan heeft een achtergrond in online en corporate marketing bij onder andere European Mechant Services en Basefarm.

Lees verder

door Nadia onder OpenStack | 0 comments

De vrijheid van Openstack

Zelfbediening in de cloud

‘OpenStack’. Het klinkt natuurlijk erg goed, maar wat is het nu eigenlijk? En misschien nog belangrijker: wat kan er mee en waarom zou u ervoor kiezen in plaats van voor een traditionele cloudoplossing? Tijdens de partnerbijeenkomst ‘The Future Decrypted’ op 5 oktober in Rotterdam gaf CloudVPS uitvoerige tekst en uitleg, die we hier graag met u delen.

Lees verder

door Remy onder VPS / Server Management | 0 comments

Ernstig lek in MySQL (en varianten) gevonden(CVE-2016-6662)

Recentelijk is bekend geworden dat er in diverse MySQL-versies (en afgeleide varianten) een kritisch lek aanwezig is. Middels dit artikel willen we u informeren omtrent dit lek.
  
In dit artikel leest u het volgende:
1. Achtergrond van de kwetsbaarheid
2. Kwetsbare systemen
3. Installeren van de update
4. Voor meer informatie

Lees verder

door Bas onder News | 0 comments

Flip Feng Shui: Een nieuwe bedreiging voor de Cloud?

Gisteren hebben onderzoekers van de Vrije Universiteit van Amsterdam en van de Katholieke Universiteit Leuven een nieuwe aanvalsmethode gepubliceerd: Flip Feng Shui. Deze aanval is gericht op het achterhalen van de SSH-sleutel uit virtuele servers in de Cloud en maakt zelf gebruik van de Row hammer-kwetsbaarheid. Grote termen die griezelig klinken. Maar is het dat ook? Is dit het eind van de Cloud? Hoog tijd voor een analyse.

Maar eerst een geruststelling: Onze systemen zijn veilig en niet vatbaar voor deze kwetsbaarheid. Lees rustig door om te weten waarom wij niet kwetsbaar zijn.

Lees verder

Tags:

VPS Bestellen
VPS Bestellen