Weblog

door Remy onder News | 0 comments

Windows Server 2016 live bij CloudVPS

Deze week hebben we het nieuwe Windows Server 2016 Standard image beschikbaar gemaakt voor OpenStack en Hyper-V. Ons Hyper-V team heeft intensieve tests uitgevoerd en op OpenStack was het image al een paar maanden beschikbaar als Unsupported Image. Met deze release is het nu een 'Officieel' CloudVPS supported image.

In dit artikel gaan we in op onze virtualisatieplatformen, de grootste vernieuwingen in Windows Server 2016 en hoe u aan de slag kun met deze nieuwe versie. 

Lees verder

door Cees onder Business | 0 comments

High-availability clustering voor webapplicaties

Wanneer een standaard cloudoplossing niet voldoende is, leveren wij regelmatig een geclusterde maatwerk oplossing. De aanleiding voor het bouwen van een geclustede oplossing kan zijn dat uw webapplicatie zo belangrijk is voor uw berijfsvoering dat deze altijd beschikbaar moet zijn. Zo kan downtime van een goedlopende webshop al snel in de papieren lopen. Een andere aanleiding kan zijn dat het bezoekersaantal dusdanig is gegroeid dat een enkele server de drukke piekmomenten niet meer aan kan. In dergelijke gevallen kan een cluster de oplossing bieden. 
 

Lees verder

door Remy onder Site Management | 0 comments

CloudFlare, een handige aanvulling op uw VPS

In dit artikel gaan we in op een handige dienst genaamd CloudFlare. Met CloudFlare kan een website versneld en beter beveiligd worden. Het motto van CloudFlare is eenvoudig: "Wij maken iedere website twee keer zo snel en beveiligen hem tegen een breed scala aan bedreigingen". CloudVPS is op geen enkele manier verbonden aan CloudFlare. De dienst is echter een goede aanvulling op de producten die wij leveren omdat in de meeste gevallen de snelheid en veiligheid van VPS'en zonder extra kosten en al te veel moeite verbeterd kan worden.

Lees verder

door Remy onder OpenStack | 0 comments

Automatische backup snapshots op OpenStack

Dit artikel laat zien hoe automatisch backup snapshots gemaakt kunnen worden van instances op ons OpenStack platform. Deze snapshots zijn volledige backups van de virtuele machine en kunnen gebruikt worden om een instance te clonen of terug te zetten. Verder laten we zien hoe er voor een systeemupdate met apt-get een automatisch snapshot gemaakt kan worden. Hiermee kan een update zeer snel teruggerold worden. De snapshots hebben de mogelijkheid tot retentie zodat er ook niet enorm veel wildgroei aan snapshots ontstaat.

Dit artikel is technischer dan de meeste van onze blogartikelen.

Lees verder

Tags:

door Remy onder News | 0 comments

Krijgt uw onbeveiligde site straks een foutmelding in Google Chrome?

Vanaf Januari 2017 zal de Google Chrome webbrowser (vanaf versie 56) websites zonder versleutelde verbinding (HTTPS) die inloggegevens of betaalgegevens verwerken markeren als onveilig. In de adresbalk verschijnt voor het webadres de tekst 'Not Secure'. Het ligt in de lijn der verwachting dat andere browsers dit voorbeeld zullen volgen. Google wil op den duur bij alle websites zonder beveiligde verbinding een waarschuwing tonen. In dit artikel vertellen we u meer over deze wijziging, gaan we in op wat dit voor u kan betekenen en wat u hier aan kunt doen.

Lees verder

Tags:

VPS Bestellen
VPS Bestellen