Weblog

door Bas onder General, Site Management, VPS / Server Management | 0 comments

Voorkom spam problemen bij het sturen van email

Spam is nog steeds één van de grootste ongemakken van het internet. Niet alleen inkomende spam zorgt voor problemen maar het ongewild versturen van spam of gezien worden als een partij die spam verstuurt ook. Spammers hacken met grote regelmaat servers die vervolgens misbruikt worden voor het versturen van spam. De meeste hacks vinden plaats omdat updates aan websites niet op tijd zijn geïnstalleerd of omdat zwakke wachtwoorden zijn achterhaald. Het verdient dan ook aanbeveling om updates tijdig te installeren en goed wachtwoordbeheer toe te passen op uw omgevingen.

Lees verder

door Carlos onder | 0 comments

Gratis CloudVPS Content Delivery Network

Versnel uw website wereldwijd zonder extra kosten

CloudVPS biedt vanaf vandaag razendsnelle internationale verspreiding van website content via een gratis Content Delivery Network (CDN). Een content delivery network is een distributienetwerk van snelle servers die over meerdere datacenters rond de wereld zijn verspreid. Hierdoor kunnen statische content zoals plaatjes door het CDN systeem vlak bij de bezoeker van de website worden opgeslagen. Deze content zal vervolgens bij het opvragen van de pagina razendsnel worden ingeladen.

Vaak is het grootste deel van de content van een site statisch dus dit kan een enorm effect op de laadtijd van de pagina hebben. CloudVPS biedt haar CDN samen met het internationale telecom bedrijf Level 3 waardoor er wereldwijd 93 plekken zijn waar vanaf content ingeladen kan worden.

Lees verder

Tags:

door Koert onder News | 0 comments

OpenStack Meetup Amsterdam zeer succesvol!

Donderdag 23 januari stond voor 45 ‘stackers’ in het teken van opensource cloud computing tijdens de tweede OpenStack Meetup Amsterdam in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam, hosted door CloudVPS. Waar de eerste bijeenkomst van de Amsterdamse OpenStack Meetup een nog een wat afwachtende sfeer had, omdat de meeste bezoekers nog niet concreet bezig waren met OpenStack, gold voor de tweede Meetup dat veel bezoekers al een proof of concept cluster hadden draaien en sommigen al een aantal business cases succesvol hadden afgerond. Ook aanwezig waren vertegenwoordigers van bedrijven die ambitieuze OpenStack management oplossingen voor de enterprise aan het bouwen zijn, zoals Mirantis, Suze en Red Hat.

Lees verder

door Lennard onder News | 0 comments

PRISM gaat door - Europa nu aan zet

De Amerikaanse president Obama heeft vrijdagavond een speech gehouden over zijn visie op de hervormingen die de door hem ingestelde, onafhankelijke commissie had voorgesteld. Initieel reageerden de media nog positief op de goed uitgevoerde speech van Obama. Na analyse en commentaar door privacy experts en organisaties blijkt echter dat veel voorgestelde maatregelen genegeerd zijn en blijkt een groot deel van de wel doorgevoerde maatregelen een wassen neus.  Er zijn een aantal zaken verbeterd met betrekking tot het verzamelen en analyseren van data over telefoongesprekken van Amerikanen, maar niet-Amerikanen worden voornamelijk door andere programma’s bespioneerd en deze zijn grotendeels ongewijzigd gebleven.

Lees verder

door Koert onder News, VPS / Server Management | 0 comments

CloudVPS heropent php-opencloud. Het zal u verbazen wie het dichttimmerde..

php-opencloud is een populaire library om PHP gemakkelijk met OpenStack clouds te laten communiceren. Deze wordt bijvoorbeeld door onze klanten veel gebruikt om met de CloudVPS Object Store te communiceren.

Rackspace, een Amerikaanse cloud provider, heeft php-openstack in house ontwikkeld en na de introductie van OpenStack publiek gemaakt. Het is hierbij voor php-opencloud ook mogelijk gemaakt om met niet Rackspace gebaseerde OpenStack clouds te communiceren. Hier was een aparte 'OpenStack module' voor nodig omdat de Rackspace cloud op belangrijke punten afwijkt van een generieke OpenStack oplossing.

Lees verder

door Rosco onder General, News | 0 comments

Gebruik de CloudVPS Object Store als storage backend voor Apache2

De CloudVPS Object Store maakt het makkelijk om de statische data (zoals foto's of documenten) van een website op te slaan. In dit artikel leggen wij uit hoe u in de object store opgeslagen files gemakkelijk via Apache2 aan uw website te koppelen.

Het voordeel van de CloudVPS Object Store is dat de VPS zelf niet veel schijfruimte hoeft te hebben. Binnen de object store is praktisch gezien oneindig veel ruimte beschikbaar om bestanden op te slaan. Verder wordt uw data wordt over meerdere datacentra opgeslagen en betaald u alleen voor wat u gebruikt. Files kunnen dankzij onze FTP To Object Store functionaliteit gemakkelijk via FTP worden toegevoegd aan de CloudVPS Object Store.

Lees verder

door Lennard onder General, Business, News | 0 comments

CloudVPS Compute Beta Test Update

De beta test voor onze nieuwe CloudVPS Compute platform is nu vier weken onderweg. We brengen u graag op de hoogte van onze bevindingen. Allereerst willen wij de testers bedanken voor uw participatie en de enorme hoeveelheid feedback die wij hebben ontvangen. Er zijn op dit moment 154 actieve beta testers die inmiddels 116 bugs en feature requests hebben gerapporteerd. Hiervan zijn 74 bugs en feature requests inmiddels verwerkt.

Naast de vele suggesties voor verdere verbeteringen is de algemene feedback extreem positief. De CloudVPS Compute Skyline interface en API worden als zeer vriendelijk ervaren vergeleken met diensten zoals Amazon Web Services, terwijl de performance significant hoger ligt.

Lees verder

door Lennard onder News, VPS / Server Management | 0 comments

Beta Test OpenStack Compute VPSen

CloudVPS heeft de eerste OpenStack gebaseerde publieke cloud van Nederland ontwikkeld. In april hebben wij de successvolle CloudVPS Object Store gelanceerd, ons OpenStack gebaseerde cloud storage platform. Nu is het de beurt aan onze virtuele servers, de 'Compute' functie in OpenStack taal. Met CloudVPS Compute kunnen klanten eenvoudig grote netwerken van virtuele servers aanmaken en beheren. Om het beheer nog verder te vereenvoudigen, ontwikkelde CloudVPS bovendien zijn eigen OpenStack interface genaamd Skyline.

Wij zijn het CloudVPS Compute platform nu aan het beta testen en nodigen u uit samen met ons het cloud platform van de toekomst uit te proberen.

Lees verder

VPS Bestellen
VPS Bestellen