Weblog

door Bas onder | 0 comments

Kwetsbaarheid in SSLv3 Gevonden

Na de recente Heartbleed-bug is opnieuw een kwetsbaarheid in SSL gepubliceerd. Deze keer betreft het een kwetsbaarheid in een protocol waarmee aanvallers de communicatie tussen een website en een bezoeker kunnen afluisteren.

SSL wordt gebruikt als versleutelingsmechanisme: door een boodschap te versleutelen met een sleutel die enkel bij de server en de browser van de bezoeker bekend is kan vertrouwelijke informatie veilig heen en weer worden verstuurd. Van SSL bestaan verschillende versies en in een van de oudere versies (versie 3.0) is nu een kwetsbaarheid ontdekt.

Lees verder

door Bas onder General, News, VPS / Server Management | 0 comments

Xen-lek geen gevolgen voor CloudVPS

De afgelopen dagen is er wat onrust geweest over een kwetsbaarheid in Xen. Enkele grote partijen waren inmiddels bezig met het herstarten van de infrastructuur, een zogeheten security advisory was wel al aangekondigd maar onder embargo geplaatst en op het Internet deden diverse verhalen de ronde over de ernst en impact van het lek.

Zojuist is het embargo op het securitybulletin afgelopen en is bekend gemaakt wat precies deze kwetsbaarheid inhoudt.

Lees verder

Tags:

door Bas onder News, VPS / Server Management | 0 comments

‘Shellshock’ Kwetsbaarheid in Bash - Alle Linux systemen betrokken

Zoals u wellicht al heeft gelezen is gisteravond een kwetsbaarheid (vulnerability) bekendgemaakt in een pakket dat op vrijwel alle Linux-, Unix- en Mac OSX-systemen wordt gebruikt: Bash. Dit pakket is een zogeheten shell waarmee op het systeem ingelogde gebruikers commando’s kunnen uitvoeren.

Bash wordt daarnaast ook veel gebruikt voor andere taken zoals vooraf gedefinieerde (gescripte) opdrachten maar ook als ondersteuning bij andere pakketten zoals Cups, DHCP clients en in sommige gevallen als CGI-scriptingtaal.

Gisteravond is bekend geworden dat in specifieke situaties zogeheten omgevingsvariabelen op de verkeerde manier kunnen worden geïnterpreteerd en als commando kunnen worden uitgevoerd. Het gevolg hiervan is dat alle systemen waarop bash als omgeving wordt gebruikt in principe door kwaadwillenden kunnen worden misbruikt.

Lees verder

Tags:

door Carlos onder | 0 comments

Two Factor Authentication beschikbaar

Vanaf vandaag is het mogelijk om de toegang naar de CloudVPS Interface en de Skyline interface voor onze OpenStack diensten te beveiligen door middel van Two Factor Authentication (TFA).

Security-experts omschrijven TFA als volgt: "Er zijn 3 authenticatie-elementen: Wat je kent (password), wat je hebt (hardware-token, mobiele telefoon) en wie je bent (vingerafdruk). Two Factor Authentication houdt in dat het systeem twee van deze manieren gebruikt voor authenticatie." Wij gebruiken een password en een code die op een smartphone gegenereerd kan worden.

Vooral na de heartbleed bug in OpenSSL wordt TFA door serieuze internetgebruikers nu als een eis gesteld. Als een authenticatiemethode gecompromitteerd raakt, zou er nog een tweede stap nodig moeten zijn om geauthenticeerd te worden. Alleen een password is heden ten dage eigenlijk niet meer genoeg. In onze implementatie gebruiken we een password en een code die op een smartphone gegenereerd kan worden.

Lees verder

Tags:

door Carlos onder General, News | 0 comments

Prijsverlaging OpenStack

Op 19 mei hebben wij ons OpenStack Compute platform gelanceerd. Over de zomer hebben honderderen klanten het platform in gebruik genomen die inmiddels meer dan duizend servers hebben draaien.

De initieele prijzen en pakketten zijn op een zeer conservatieve basis bepaald. Nu wij steeds meer informatie krijgen over de daadwerkelijke performance van het platform blijkt deze dermate hoog te zijn dat wij van iets minder conservatieve aannames uit kunnen gaan. Dit betekent dat wij een lagere kostprijs hebben en dat voordeel geven wij graag door aan onze klanten. Vorige maand hebben wij al een CPU upgrade doorgevoerd. Nu willen wij de virtuele server pakketten (Flavors) en de pricing van volumes (extra harddisks) in het voordeel van onze klanten aanpassen.

Lees verder

door Koert onder News, VPS / Server Management | 0 comments

CPU upgrade OpenStack Cloud Servers

Bij de lancering van CloudVPS Compute op 19 mei 2014 zijn de initieele prijzen en cloud server groottes (flavors) vrij conservatief ingeschat. Nu wij daadwerkelijke gebruiksdata hebben kunnen wij klanten meer capaciteiten gaan geven of prijzen verlagen. Vandaag hebben wij de CPU capaciteiten van de meeste flavors vergroot. Binnenkort zullen naar alle waarschijnlijkheid de kosten van extra volumes verlaagd worden.

Lees verder

door Carlos onder News, VPS / Server Management | 0 comments

FreeBSD en Fedora als Unsupported Images toegevoegd

Vanaf vandaag hebben wij FreeBSD aan onze OpenStack images toegevoegd. Dit is een kale installatie van FreeBSD 10.0-RELEASE x86-amd64. It is prepared with BSD Cloudinit zodat SSH keys en resizes binnen OpenStack werken.

Wij hebben ook een Fedora 20 image toegevoegd. Dit is de officieele Fedora 20 64 bit Cloud Image, zoals te vinden op [cloud.fedoraproject.org](cloud.fedoraproject.org). De image is geconfigureerd met cloud-init, en zal hierdoor gebruik kunnen maken van de OpenStack metadata services voor het beheren van ssh keys. Wees u ervan bewust dat het root account uit staat, maar dat sudo toegang beschikbaar is voor een speciale login gebruiker. Voor Fedora 19 en nieuwere versies is deze gebruiker 'fedora'.

Lees verder

door Lennard onder Business, Network | 0 comments

CloudVPS voegt meest geavanceerde datacentrum in Nederland toe

CloudVPS heeft recentelijk een suite in Equinix AM3 toegevoegd als een primair 'point of presence'. We hebben besloten een tweede Equinix managed locatie aan ons groeiende netwerk toe te voegen vanwege de positieve ervaringen die wij met het bedrijf hebben gehad als klant in Equinix AM2. Ook belangrijk is dat AM3 het meest geavanceerde datacenter in Nederland is, zowel qua duurzaamheid als qua stabiliteit.

Equinix is de grootste datacenter groep wereldwijd met een focus op kwaliteit. Ze beheren op dit moment meer dan 100 datacentra verspreid over de wereld.

Lees verder

door Lennard onder News | 0 comments

CloudVPS introduceert de eerste Europese publieke OpenStack cloud

CloudVPS introduceert vandaag de eerste op OpenStack gebaseerde publieke Europese cloud. Met CloudVPS Compute kunnen cloudgebruikers eenvoudig en on-demand grote netwerken van  cloud servers aanmaken en beheren binnen een enterprise klasse infrastructuur. De nieuwe dienst speelt hiermee in op de vraag van bedrijven en softwareontwikkelaars naar een open clouddienst waarbij afnemers niet langer vastzitten aan één leverancier, de zogeheten vendor-lockin. CloudVPS biedt met Compute een open en privacy bewust alternatief voor Amerikaanse diensten als Amazon Web Services en Microsoft Azure. In de meeste scenario’s is CloudVPS Compute ook significant goedkoper.

Lees verder

VPS Bestellen
VPS Bestellen