Weblog

door Sander onder General, VPS / Server Management | 0 comments

Betatesters gezocht voor onze Hyper-V Veeam backup pilot

CloudVPS is continue druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe services. Een groot gemis op ons Hyper-V platform is het kunnen aanbieden van snapshots. In ons onderzoek hebben we uiteindelijk een kandidaat gevonden die de missende snapshot faciliteit kan invullen. Op dit moment zijn we intern aan het testen met Veeam op ons Hyper-V platform.

Lees verder

door Bas onder General, News | 0 comments

Ghost: Groot lek in glibc ontdekt, upgraden noodzakelijk

Gisteravond is een kwetsbaarheid in glibc bekendgemaakt waarvoor upgraden noodzakelijk is. De kwetsbaarheid zelf stelt kwaadwillenden in staat om vanaf buiten misbruik van uw server te maken. In meer technische termen kan de kwetsbaarheid worden misbruikt om opdrachten uit te voeren vanaf externe systemen door gebruik te maken van een zogeheten buffer overflow.

Lees verder

door Koert onder News, OpenPanel | 0 comments

Hard- en software upgrades CloudVPS Object Store

Gedurende de laatste maanden hebben wij zowel de software als de hardware van de CloudVPS Object Store ge-upgrade.

Hardware upgrade

De CloudVPS Object Store groeit met miljoenen objecten per week. De groei is exponentieel toegenomen sinds de introductie van ons populaire Backup to Object Store product. Dit betekent dat we sneller hardware moesten toevoegen dan verwacht. Over de laatste twee maanden hebben wij de capaciteit van de object store met 400% vergroot. Het herbalanceren van objecten dat hier het gevolg van was heeft de performance helaas enkele weken verlaagd.

Lees verder

Tags:

door Lennard onder Business, Business / Legal, News | 0 comments

CloudVPS overgenomen door Nederlandse provider IT-Ernity

De Nederlandse Internet Service Provider IT-Ernity heeft alle aandelen van CloudVPS overgenomen.

Met deze acquisitie wordt CloudVPS onderdeel van een groep die onze groei zal ondersteunen en nieuwe initiatieven mogelijk zal maken. IT-Ernity verkrijgt met deze overname de nummer één Nederlandse publieke cloud en Europa’s eerste publieke OpenStack platform.

Lees verder

door Bas onder | 0 comments

Kwetsbaarheid in SSLv3 Gevonden

Na de recente Heartbleed-bug is opnieuw een kwetsbaarheid in SSL gepubliceerd. Deze keer betreft het een kwetsbaarheid in een protocol waarmee aanvallers de communicatie tussen een website en een bezoeker kunnen afluisteren.

SSL wordt gebruikt als versleutelingsmechanisme: door een boodschap te versleutelen met een sleutel die enkel bij de server en de browser van de bezoeker bekend is kan vertrouwelijke informatie veilig heen en weer worden verstuurd. Van SSL bestaan verschillende versies en in een van de oudere versies (versie 3.0) is nu een kwetsbaarheid ontdekt.

Lees verder

door Bas onder General, News, VPS / Server Management | 0 comments

Xen-lek geen gevolgen voor CloudVPS

De afgelopen dagen is er wat onrust geweest over een kwetsbaarheid in Xen. Enkele grote partijen waren inmiddels bezig met het herstarten van de infrastructuur, een zogeheten security advisory was wel al aangekondigd maar onder embargo geplaatst en op het Internet deden diverse verhalen de ronde over de ernst en impact van het lek.

Zojuist is het embargo op het securitybulletin afgelopen en is bekend gemaakt wat precies deze kwetsbaarheid inhoudt.

Lees verder

Tags:

VPS Bestellen
VPS Bestellen