Weblog

door Remy onder VPS / Server Management | 0 comments

Ernstig lek in MySQL (en varianten) gevonden(CVE-2016-6662)

Recentelijk is bekend geworden dat er in diverse MySQL-versies (en afgeleide varianten) een kritisch lek aanwezig is. Middels dit artikel willen we u informeren omtrent dit lek.
  
In dit artikel leest u het volgende:
1. Achtergrond van de kwetsbaarheid
2. Kwetsbare systemen
3. Installeren van de update
4. Voor meer informatie

Lees verder

door Bas onder News | 0 comments

Flip Feng Shui: Een nieuwe bedreiging voor de Cloud?

Gisteren hebben onderzoekers van de Vrije Universiteit van Amsterdam en van de Katholieke Universiteit Leuven een nieuwe aanvalsmethode gepubliceerd: Flip Feng Shui. Deze aanval is gericht op het achterhalen van de SSH-sleutel uit virtuele servers in de Cloud en maakt zelf gebruik van de Row hammer-kwetsbaarheid. Grote termen die griezelig klinken. Maar is het dat ook? Is dit het eind van de Cloud? Hoog tijd voor een analyse.

Maar eerst een geruststelling: Onze systemen zijn veilig en niet vatbaar voor deze kwetsbaarheid. Lees rustig door om te weten waarom wij niet kwetsbaar zijn.

Lees verder

Tags:

door Remy onder News | 0 comments

Ubuntu 16.04 beschikbaar

In april 2016 heeft Canonical een nieuwe versie van het Ubuntu Operating System gelanceerd. In deze versie is een enorm aantal verbeteringen en veranderingen doorgevoerd.

Dit artikel behandelt enkele van deze verbeteringen. Ook zetten we de zaken op een rij die van belang zijn als u wilt migreren of gebruik gaat maken van deze nieuwe software.

Lees verder

door Bjorn onder | 0 comments

Black Friday, online helemaal klaar voor de topdrukte?

Black Friday is een ideaal voorbeeld van de toepassingen van elastische computercapaciteit en het voordeel in online marketing. Één dag per jaar heeft je webshop te maken met absurde drukte. Al weken ben je in voorbereiding: mailings, advertenties, promoties, AdWords campagnes en retargeting mechanismen staan klaar, maar heb je ook aan de voorbereiding van de shop zelf gedacht?

Lees verder

door Omar onder | 0 comments

Europese persoons- en klantgegevens mogen niet meer in Amerika worden opgeslagen

Europese internetgebruikers hebben sinds dinsdag 6 oktober een groot probleem. Hun persoonlijke-of klantgegevens mogen niet zomaar meer op Amerikaanse servers, de cloud, worden opgeslagen. Een groot gedeelte van het Internet draait op Amerikaanse clouds zoals die van Amazon, Microsoft, Apple of Google.

Lees verder

door Bas onder General, Business / Legal | 0 comments

CloudVPS hergecertificeerd tegen zwaardere ISO27001:2013 normen

Informatiebeveiliging neemt binnen CloudVPS een belangrijke plek in: we zijn zuinig op uw en onze data en beschermen die dus ook. Een van de
middelen daarvoor is ISO27001, een standaard op het gebied van informatiebeveiliging.

In september 2013 is een nieuwe versie van de standaard gepubliceerd. De nieuwe versie heeft een aantal zaken vereenvoudigd en daarmee duidelijker gemaakt, ook is de structuur wat beter opgezet.

Lees verder

VPS Bestellen
VPS Bestellen